Geef een prentenboek cadeau

BREDA - Op vrijdag 5 april gaat de landelijke actie 'Geef een prentenboek cadeau!' van start, met het prachtige boek Kikker is Kikker. Tijdens de actie trekken landelijke en lokale partijen gezamenlijk op om te zorgen dat zoveel mogelijk boeken hun weg vinden naar jonge kinderen. En het mooie is: iedereen kan een boek cadeau geven, doordat de boeken te koop zijn voor een weggeefprijs.

De leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken en ervoor te zorgen dat deze bij zoveel mogelijk kinderen terecht komen.

Surplus

Een van deze organisaties is Surplus, die in diverse gemeenten in de regio het programma VoorleesExpress uitvoert. De VoorleesExpress is erop gericht om de taalontwikkeling van laagtaalvaardige kinderen thuis te stimuleren. In Breda loopt het programma al 10 jaar en recent zijn daar gemeente Etten-Leur, Zundert en Halderberge bijgekomen. De deelnemende gezinnen worden wekelijks bezocht door getrainde vrijwilligers en stagiaires, die een half jaar begeleiding bieden. Surplus biedt via de VoorleesExpress al deze kinderen het boek aan, als cadeautje!

Droom

Geef een prentenboek cadeau is een jaarlijks terugkerende actie, gericht op de lange termijn. Want zowel de boekhandels als andere partijen die met jonge kinderen werken, dromen ervan dat kinderen opgroeien tussen mooie prentenboeken. Zowel op school, als thuis. Door het gezamenlijk optrekken, zetten de partijen zich hard in om deze droom uit te laten komen.

Meer informatie over de actie is te vinden op www.geefeenprentenboekcadeau.nl. Meer informatie over de VoorleesExpress of ook vrijwilliger worden? Zie www.voorleesexpress.nl. [l]