Wethouder plant klimaatboom. FOTO WIJKPLATFORM DE BLAUWE KEI
Wethouder plant klimaatboom. FOTO WIJKPLATFORM DE BLAUWE KEI Wijkplatform De Blauwe Kei

Wijkplatform De Blauwe Kei door het lint

BREDA - Het wijkplatform De Blauwe Kei spant zich in om onze buurt leuk te houden en waar mogelijk nog leuker te maken. Het wijkplatform heeft een aantal speerpunten benoemt en één van die speerpunten is het groen in de wijk. Tijdens een rondgang door de buurt met deskundigen is opgevallen dat het groen dat we hebben saai en nogal versnipperd is.

Door meer variatie en het onderling verbinden van de groene snippertjes in de buurt kan de natuur- en belevingswaarde veel groter gemaakt worden. Het buurtplatform heeft nu een plan gemaakt om diagonaal door de buurt een groen lint aan te leggen. Het lint loopt vanaf het parkje bij Valkenhorst naar het Baronieterrein.

In het plan passen ook mooi de twee andere speerpunten; het opknappen Erasmusplein en het Beweegpark Baronie. Vanuit het masterplan kunnen buurtbewoners en gemeente samen stap voor stap werken aan de invulling met als uiteindelijk doel een nog groenere Blauwe Kei. Het gaat daarbij niet alleen om grote en moeilijk bereikbare dingen (bijvoorbeeld herinrichting Erasmusplein) maar ook om simpele dingen die de buurt zelf kan realiseren, zoals bijvoorbeeld beplanting, straatmeubilair of plantenbakken. De gemeente heeft al een eerste aanzet gegeven door het planten van bloembolletjes in het grasveld aan de Blauwe Kei. Afgelopen donderdag (28 maart) heeft wethouder Greetje Bos er nog een schepje bovenop gedaan en de schop zelf ter hand genomen om ons groene lint uit te breiden met een klimaatboom en een bijenhotel.

Meer informatie kunt u krijgen bij het Wijkplatform Blauwe Kei: wijkplatformblauwekei@gmail.com. [l]