Monster geldzucht. FOTO AD VAN MELIS
Monster geldzucht. FOTO AD VAN MELIS ad van melis

Smeed- en houtkunst in Museum de Rijf

PRINSENBEEK - De geëxposeerde objecten zijn gemaakt in de periode 1970-2019 van resten ijzer, hout, klei en plexiglas. Een fotocollage van zijn werk is op de expositie te zien. Harry is zich bewust van zijn creatieve vermogen en wil dat graag in dienst stellen van de verfraaiing van de leefomgeving van de medemens die dat niet heeft meegekregen.

In zijn visie op de creativiteit en het vakmanschap van de kunstenaar gaat de voorkeur uit naar werk dat ook voor de niet-geschoolde bezoeker herkenbaar is. Ook mag hij daarbij een maatschappijkritisch geluid laten horen. Met zijn expositie in het museum wil hij graag een bijdrage leveren om het culturele leven uit het verleden door te geven aan de komende generaties. Een van zijn bijzondere kunstwerken “Het monster Geldzucht” heeft hij geschonken aan het museum en kreeg daarom een mooie plaats in de tuin.

Via de ambachtsschool, de aktes Nh, Nht, Handvaardigheid en Tekenen en MO-handenarbeid werd hij achtereenvolgens docent aan de 1eLTS aan de Spoorlaan en de M.D.S. (creatieve afdeling) van de Rooi Pannen in Tilburg. Na 13 jaar overdag werken en daarbij de avondopleidingen, kon hij zich in zijn woonplaats Goirle en omgeving volledig aan de door scholing en ervaring opgedane creatieve ingevingen wijden.

Te zien in Museum De Rijf, Brielsedreef 39a, 4841 KR Prinsenbeek. Zondag 7 april en 5 mei. Openingstijden: 13.30-16.30u. Toegang gratis. [l]