Kennismaken met jeu de boules bij Va-Tout.
Kennismaken met jeu de boules bij Va-Tout. Foto:

AGENDA

Woensdag 3 april

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

De knusse winkel, Erasmusplein 12, is geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Opbrengsten zijn voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Vrijwilligsters gezocht voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com

Indisch Museum

11:00 | Indisch museum

Voor iedereen die geïnteresseerd is in ons Indisch erfgoed is het Indisch Museum 'Selamanya di dalam hatiku' (Voor altijd in mijn hart) elke dinsdag t/m vrijdag geopend van 11.00-16.00 uur, aan de Joseph Poelaertstraat 1, Breda. Op afspraak kunt u ons ook op zaterdag of zondag bezoeken. Ook groepen tot 16 personen kunnen zich aanmelden. Aanvragen kunt u mailen naar indischmuseum@arjati.nl Selamat datang! (Welkom!).

Bijbelavonden

19:45 | Buurthuis De Poelewei

Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren naar een eenvoudige Bijbelse boodschap die gebracht wordt in buurthuis De Poelewei. Op de woensdagen 13, 20, 27 maart en 3 april van 19.45 tot 20.45 uur. M. Lucas en H. Oskam 06-10753232.

Donderdag 4 april

Open ochtend

9:00 | KBS de Liniedoorn

Donderdag 4 april: open ochtend Kbs de Liniedoorn. Tijd: 09.00-12.00 uur. Iedereen is welkom om sfeer te proeven, informatie in te winnen en de school in bedrijf te zien tijdens de rondleiding.

55+ Gezond en Vitaal

19:30 | Gemeenschapshuis De Koe

Sportvereniging FIER uit Princenhage nodigt de vitale 55-plusser uit voor een workshop over gezonde voeding. Samen met Ine Dijkmans (van de GGD West-Brabant) gaan we vragen beantwoorden. Natuurlijk zijn gezelligheid en genieten ook belangrijk! Maak kennis met de smoothie bike. We gaan een gezonde smoothie maken en proeven. De recepten krijgt u mee naar huis om zelf te maken. Heb je zelf vragen over voeding en sport? Schrijf ze op en breng ze mee. Spreekt dit je aan? Kom gezellig langs en neem iemand mee. Er is plek voor 50 personen per locatie. Meldt je snel aan want vol = vol. Donderdag 4 april om 19.30-21.30 uur in Gemeenschapshuis De Koe, Ambachtenlaan 1, 4813 HA Princenhage. Deelname is gratis. Aanmelden via fierinbeweging@svfier.nl

Rondleidingen Gilde de Baronie

14:00 | Grote kerk

Donderdag 4 april: Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk; Torenbeklimming Grote Kerk 14.00u en 15.00u (vanaf 12 jaar).

Vrijdag 5 april

55+ Gezond en Vitaal

9:30 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Sportvereniging FIER uit Princenhage nodigt de vitale 55-plusser uit voor een workshop over gezonde voeding. Samen met Ine Dijkmans (van de GGD West-Brabant) gaan we vragen beantwoorden. Natuurlijk zijn gezelligheid en genieten ook belangrijk! Maak kennis met de smoothie bike. We gaan een gezonde smoothie maken en proeven. De recepten krijgt u mee naar huis om zelf te maken. Heb je zelf vragen over voeding en sport? Schrijf ze op en breng ze mee. Spreekt dit je aan? Kom gezellig langs en neem iemand mee. Er is plek voor 50 personen per locatie. Meldt je snel aan want vol = vol. Vrijdag 5 april om 09.30-11.30 uur in Ontmoetingscentrum De Vlieren (Huis van de Heuvel), Mgr. Nolensplein 1, 4812 JC Breda. Deelname is gratis. Aanmelden via fierinbeweging@svfier.nl

Verhaal- en verteltoneel

14:00 | Het Rondeel

Elke 1e vrijdagmiddag van de maand wordt "de Tientjesfontein" opengezet: o.l.v. Joshua komt er een stroom van verhalen, gedichten en liederen vrij, gebracht door het publiek. Vrijdag 5 april: Verhaal- en verteltoneel (The Queen of Clubs). Tijd: 14.00-16.00 uur. Waar: Het Rondeel, Kloosterlaan 14.

Dansavond

19:30 | Buurthuis Toma

Op vrijdag 5 april is het weer zover. De supergezellige Malam Dansa van Stuif's In(do) in Buurthuis Toma aan de Wieringenstraat 60 in Breda. Ze hebben er dan weer een hele maand op moeten wachten. De dansavond van Stuif's In(do). Buurthuis Toma is een dependance van het bekende zorgcentrum huize Raffy. Een verzorgingstehuis voor met name ouderen uit de Indonesische en Molukse kringen. De inwoners van Raffy mogen gratis gebruik maken van de dansavond, samen met hun begeleiders. Het z.g. "Tempo Doeloe" gevoel is dan weer even terug. Regelmatig worden er dan ook kleine reünies georganiseerd. Aanvang 19.30 tot 23.30 uur.

Kamermuziek op Nieuwe Veste

20:15 | De Nieuwe Veste

Camerato RCO. Dit gezelschap heeft al eerder bij Nieuwe Veste op het podium gestaan. De energie, het enthousiasme en vooral het samengaan van zoveel muzikaliteit maakt hen tot een top ensemble. Meer dan waardig om dit jubileumjaar af te sluiten! Camerata RCO brengt deze keer hoornist Fons Verspaandonk mee. Het programma is, zoals we gewend zijn, afwisselend en meer dan de moeite waard. Dit ensemble is inmiddels hard op weg om een wereldberoemd fenomeen te worden. Op zich niet zo opmerkelijk, want deze combinatie van speelplezier en kwaliteit slaat direct over op het publiek. Uitvoerenden: Marc Daniel van Biemen, viool, Annebeth Webb, viool, Vilem Kijonka , altviool, Laure Ledantec, cello, Hein Wiedijk, klarinet, Fons Verspaandonk, hoorn, Alissa Firsova, piano.

Rondleiding Gilde de Baronie

11:30 | Grote kerk

Vrijdag 5 april: Torenbeklimming en bezoek aan de Beiaardier 11.30u (vanaf 12 jaar); Torenbeklimming Grote Kerk 14.00u en 15.00u (vanaf 12 jaar).

Lutherse kerk concert

20:15 | Lutherse kerk

In de ban van .... Jong Talent. 6 jonge topmusici in de dop brengen een kamermuziekprogramma met werken van Nielsen, Glinka en Beethoven. Zij worden gecoacht door stervioliste Maria Milstein, onlangs genomineerd voor de Edison Klassiek Publieksprijs. Lutherse Kerk Breda, Veemarktstraat 11, 4811 ZB. Kaarten: locatiemanagerlk@gmail.com of 06-11782011 of contant gepast aan de deur of online www.klassiekemuziek.nl.

Zaterdag 6 april

Kledinginzameling Doskonale

9:00 | Garage van Campenhout

Op zaterdag 6 april zamelt Doskonale weer gebruikte kleding en schoenen in. De kleding is bedoeld voor hergebruik in Polen, Roemenië, voormalige Oostbloklanden en Afrika. De kleding kan tussen 9.00 en 12.00 uur worden aangeboden bij garage van Campenhout aan de Dreef 83 te Princenhage. Wie de kleding onmogelijk zelf kan afleveren, kan vóór vrijdagavond 19.00 uur bellen naar Tanja v.d. Vorst, zodat de kleding op zaterdagmorgen aan huis opgehaald kan worden. Ophalen aan huis doen wij bij minimaal 2 zakken of dozen. Voor inlichtingen: 076-5229330. Wij doen dit elke eerste zaterdagmorgen van de maand.

Kledingwinkel Leger des Heils

10:00 | Kledingwinkel Leger des Heils

De winkel is op zaterdag 6 april weer extra geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Kom dus vooral snuffelen tussen al het moois wat we te bieden hebben. We zien u graag op zaterdag 6 april. Adres: Thomas Vincidorstraat 2, Breda.

Kennismaken met jeu de boules

14:00 | Jeu de boulesvereniging Va-Tout

Ben jij sportief en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Trek dan de stoute schoenen aan en kom eens meespelen! Bij Jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda kun je vrijblijvend kennismaken met de sport petanque en met de club. Gebruik hiervoor de kennismakingskaart. De kaart is één maand geldig en in deze periode kun je vijfmaal "proefboulen". Je krijgt dan ook een vaste begeleider, die je een beetje wegwijs maakt en bij wie je met vragen terecht kunt. Als je zelf geen boules hebt mag je die tijdelijk lenen.

KBO Breda-West Rikken en Jokeren

13:30 | Wijkcentrum Princenhof

Zaterdag 6 april: KBO Rikken, Jokeren. KBO organiseert in samenwerking met WIJ deze kaartmiddag. Aanvang 13:30 uur, zaal open 13:00 uur. Wijkcentrum Princenhof Princentuin 1, Breda.

Muziekbingo

14:00 | Pluspunt de Wisselaar

Wij zijn 4 verpleegkunde studenten die een leuke muziekbingo organiseren voor ouderen (60+), dit organiseren wij voor een opdracht voor school. Bij deze bingo kunnen de geluksvogels een leuk klein prijsje winnen. De bingo vindt plaats op zaterdag 6 april in Pluspunt de Wisselaar, Tielrodestraat 49 in Breda. De inloop is om 13.30 uur en we beginnen ongeveer om 14.00 uur met de bingo die tot 16.00 uur zal duren. Bij de muziekbingo wordt er muziek afgespeeld uit de goede oude tijd. We hopen u dan te zien bij onze muziekbingo, en we maken er een leuke en gezellige middag van!

Rondleidingen Gilde de Baronie

14:00 | Grote kerk

Zaterdag 6 april: Torenbeklimming Grote Kerk 14.00u en 15.00u (vanaf 12 jaar); Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk; Rondleiding door Ginneken 14.00u vanaf bushalte Viandenlaan.

Paasconcert

20:15 | Sacramentskerk

6 april, 20.15 uur. In het midden van de Sacramentskerk brengt Kamerkoor Kwintessens de Kanon Pokajanen van Arvo Pärt. Staande in een kring van 32 zangers, slechts verlicht door kaarsen en lampjes op de muziekstandaards, neemt het koor u mee door dit bijzondere muziekstuk. Tickets www.kamerkoorkwintessens.nl of aan de zaal.

Zondag 7 april

Postzegelruilbeurs

9:30 | Clubhuis de Toss

Postzegelvereniging Breda organiseert op zondag 7 april een postzegelruilbeurs in het clubhuis De Toss, Valkenierslaan 285a, Breda. Kom gezellig postzegels zoeken tussen de duizenden verschillende postzegels. Open van 9.30 tot 12.30 uur. Toegang en parkeren gratis. Info: www.pvbreda.nl.

Rommelmarkt

10:00 |

Gezellige rommelmarkt op zondag 7 april, Overaseweg 33 te Breda. Zowel binnen als buiten van 10.00 tot 15.30 uur. Toegang gratis. Dichtbij parkeermogelijkheid. De inschrijving is begonnen. Opgeven op tel nr. 06-41477845.

Oude stijl jazz

15:00 | Spelletjescafé De Zandloper

Voor een vrolijke noot zorgen de muzikanten op zondagmiddag 7 april in Spelletjescafé de Zandloper (Zandbergweg 67). Laat je muzikaal verrassen tijdens de oude stijl Jazz jamsessie tussen 15.00 en 18.00 uur. Zoals altijd een verrassing welke muzikanten acte de présence zullen geven. Naast de veelal bekende namen uit de Bredase jazz scène, staan de jams open voor iedere muzikant; jong of oud en alle niveaus; het maakt niet uit. Of je nu muzikant bent of alleen toehoorder: iedereen is welkom. Gratis toegang. Kijk ook eens op: www.jazzinfobreda.nl.

Bingo

14:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Zondag 7 april organiseert C.V. De Pogieters in samenwerking met Bal des Voorpret een gezellige bingo Gemeenschapshuis De Biesdonk Belgieplein 8 Breda. Zaal open 13:00 uur, aanvang 14:00 uur.

Rondleidingen Gilde de Baronie

14:00 | Grote kerk

Zondag 7 april: Torenbeklimming Grote Kerk 14.00u en 15.00u (vanaf 12 jaar).

Bijeenkomst Filosofie Platform Breda

14:00 | Mondiaal Centrum Breda

Bijeenkomst op zondag 7 april, aanvang 14.00u, welkom vanaf 13.30u. Locatie: Mondiaal Centrum Breda, Roland Holststraat 71, Breda. Thema: "De medische grens tussen (nog) behandelen en niet (meer) behandelen en de bemoeienis van de overheid hierin". Graag tijdig aanmelden via: info@filosofieplatformbreda.nl. Website: www.filosofieplatformbreda.nl.

Dinsdag 9 april

Indisch Museum

11:00 | Indisch museum

Voor iedereen die geïnteresseerd is in ons Indisch erfgoed is het Indisch Museum 'Selamanya di dalam hatiku' (Voor altijd in mijn hart) elke dinsdag t/m vrijdag geopend van 11.00-16.00 uur, aan de Joseph Poelaertstraat 1, Breda. Op afspraak kunt u ons ook op zaterdag of zondag bezoeken. Ook groepen tot 16 personen kunnen zich aanmelden. Aanvragen kunt u mailen naar indischmuseum@arjati.nl Selamat datang! (Welkom!).

Bingo

14:00 | De Brink

9 april is er van 14.00 tot 16.30 uur bingo, Heemskerkstraat 55, Breda.

BIngo KBO Breda Zuid

13:30 | Gemeenschapshuis Vianden

KBO Breda Zuid heeft op 9 april, 13.30 uur, weer een gezellige Bingo en Loterij in de Vianden, Viandenlaan 3, Breda. We hebben mooie prijzen.

Kwintessens zingt Kanon Pokajenen.