links Manon de Graaf, rechts Linne Buijk. FOTO MARIT KRAMER
links Manon de Graaf, rechts Linne Buijk. FOTO MARIT KRAMER Marit Kramer

Manon de Graaf en Linne Buijk regiokampioen

BREDA - Op de eerste regiofinale van regio Zuid West Nederland afgelopen weekend in Breda kregen Linne Buijk bij de junioren 4e divisie en Manon de Graaf bij de pupillen 2 D2 het goud omgehangen. Samen met nog 21 andere turnsters van BredaGym hadden deze twee dames zich op de twee voorrondes geplaatst voor deze finale.

Zowel Amy Driessen als Maja Knapen draaiden foutloze oefeningen en wisten zich tussen 34 deelneemsters instap D2 te plaatsen op een 9e en 10e plaats en daarmee een districtsfinale plaatsje te bemachtigen!

Guusje de Haas draaide de beste wedstrijd als jeugd 5e divisie van het seizoen tot nu toe! Een leuke verrassing was dat dat zelfs een podium plaats betekende, want ze eindigde knap 2e! Haar niveau maatje Jitske Ernstsen liet helaas zowel op sprong en brug wat puntjes liggen, maar ze eindigde nog knap 12e en nèt door naar de districtsfinale!

Bij de junioren 4e divisie was Linne Buijk in deze groep turnsters vandaag de sterkste, 1 punt meer dan nummer 2! Samen met Romy van den Hout (5e) en Mirthe Helmer (11e) heeft deze regiokampioene de doorstroming naar district weten te behalen. Helaas was de 16e plek voor Aranka Meershoek niet genoeg voor deze plaatsing.

Bij de junior 5e divisie draaide Mieke de Wit een hele goede wedstrijd, alleen een val bij brug. Joyce Wijnen had ook een prima wedstrijd, alleen viel zij bij balk. Joyce eindigde 16e en Mieke 17e, dus helaas geen districtsfinale. Kiana Hosseinion en Nina van der Burgt hebben wèl een plekje voor de districtsfinale veilig weten te stellen! Kiana draaide vooral op balk en vloer prachtige oefeningen en eindigde op een 11e plaats! Nina draaide heel stabiel, op de val van balk na, en eindigde op een 3e plaats.

Chaliya Canli, pupil 1 D2, turnde een voor haar super wedstrijd en scoorde vooral super op balk en vloer, maar wist zich met een 14e plek helaas niet te plaatsen voor de districtsfinale. Haar maatje Chloë van Steen maakte het heel spannend. Helaas werd ze net ingehaald op het laatste toestel en eindigde ze op een enorm knappe 4e plaats!

Marouscha de Kwaasteniet, jeugd 1 D2, had helaas bij balk en brug een val, waardoor haar uiteindelijke 19e plaats niet genoeg was voor een plaatsing voor de volgende finale. Iara Barrau draaide een keurige wedstrijd. Vooral op vloer sprong ze er bovenuit en haalde ze de hoogste score. Ze eindigde op een 5e plaats waar ze een districtsfinale mee veilig heeft weten te stellen!

In de laatste ronde de senioren 5e divisie Leonie Kentrop en Anouk van der Burgt en de pupillen 2 D2 Steffy Klarenbeek, Pip Wilner, Teodora Vasilic, Ilse Meeder en Manon de Graaf. Zowel Pip als Steffy turnden een foutloze wedstrijd, maar helaas waren de 13e en 15e plaats net niet voldoende! Ilse en Teodora hadden iets te veel last van de zenuwen en wisten beide niet te blijven staan op balk. Zij mogen met een respectievelijke 5e en 6e plaats allebei hun kunsten nog eens laten zien op de districtsfinale, net als teammaatje Manon. Manon had echt de beste wedstrijd van het seizoen. Super strak, en super stabiel. Zowel op sprong, balk als vloer de hoogste scores, waardoor zij met bijna een half punt meer dan de nummer 2 op het hoogste podium mocht klimmen! Leonie scoorde vooral goed op brug en balk, en Anouk op sprong en vloer. Beide dames wisten het podium te bereiken! Leonie op een knappe 3e plek, en Anouk heel netjes 2e!

Kortom een erg geslaagde eerste regiofinale, want 16 dames door naar de districtsfinale en 2x goud, 2x zilver en 2x brons! [l]