Breda opgeschrikt door twee steekincidenten

BREDA - In Breda vonden afgelopen weekend twee steekincidenten plaats. Eén onder het viaduct bij de Ettensebaan, en één in de Haven. Het 28-jarige slachtoffer van het incident in de Haven is aan zijn verwondingen overleden.

De steekpartij in de Haven vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. Aan het einde van de uitgaansnacht werd het slachtoffer neergestoken op de Tolbrugstraat. Hij raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. De politie heeft een 31-jarige verdachte aan kunnen houden. Getuigen zijn gehoord en beelden vanuit de omgeving zijn veilig gesteld.

Burgemeester Depla reageerde met ontzetting op het incident. Hij ging de dag na het steekincident in de Haven meteen om tafel met de horeca en politie. Op maandag ging hij ook met de driehoek om tafel om mogelijke maatregelen te bespreken.

Ettensebaan

Op zondag werd Breda nogmaals opgeschrikt door een steekpartij. Rond 15.00 uur vond er een incident plaats onder het viaduct aan de Ettenseweg. Een 32-jarige man uit Oudenbosch is hierbij gewond geraakt. Niet veel later werd op de kruising van de Ettensebaan met de Tuinzigtlaan een auto staande gehouden. Deze auto werd door vier politieauto's klemgereden. De politie heeft hierbij een 21-jarige Bredanaar aangehouden. Op het plaats delict schreef de politie zeven bekeuringen uit voor mensen die al rijdend foto's maakten.[l]