De recherche doet onderzoek in het huis waar Megan samen met haar moeder woonde.
De recherche doet onderzoek in het huis waar Megan samen met haar moeder woonde. Foto: Tom van der Put

Drama 15-jarige Megan:
de feiten op een rijtje

19 augustus
In een woning aan de Bilderdijkstraat wordt een zwaargewond meisje aangetroffen. Zij overlijdt later aan haar verwondingen. Elders in Breda wordt een minderjarige verdachte aangehouden.

20 augustus
OLV rouwt

Het Onze Lieve Vrouwelyceum rouwt om het overlijden van de 15-jarige Megan. Zij zat in 4 havo op de school. "Vandaag, 19 augustus 2019, ontvingen we het trieste bericht van het overlijden van onze 4 havo leerlinge", schrijft het OLV maandag op hun website.

Herdenking
Het overlijden van Megan heeft veel losgemaakt in de buurt. De politie zet dinsdagmiddag tafels neer nabij de Bilderdijkstraat, zodat iedereen met elkaar in gesprek kon gaan. Ook burgemeester Depla is aanwezig. Bij de woning waar Megan woonde samen met haar moeder worden bosjes bloemen weggelegd.

Bekenden
Een woordvoerder bevestigt dat het steekincident plaatsvond in de relationele sfeer. Het slachtoffer en de 16-jarige verdachte zaten bij elkaar op school.

22 augustus
Verlengd voorarrest

De verdachte van de moord op de 15-jarige Megan blijft nog minstens veertien dagen in voorarrest zitten. Dat beslist de rechter-commissaris in de rechtbank van Breda. Over veertien dagen moet de jongen voor drie rechters verschijnen.[l]