Breda Barst had weer een uitgebreide line-up FOTO WESLEY VAN DER LINDE
Breda Barst had weer een uitgebreide line-up FOTO WESLEY VAN DER LINDE Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl

Breda geniet van zonnige editie Breda Barst

BREDA - Het is natuurlijk waar de organisatie van Breda Barst ieder jaar op hoopt: mooi, zonnig weer. Maar dat is halverwege september nooit een zekerheid. Gelukkig waren de weergoden het tweedaagse muziekevenement goed gezind. In de stralende zon konden bezoekers twee dagen lang genieten van activiteiten, kraampjes, eten, drinken en natuurlijk vooral veel muziek.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De organisatie van Breda Barst kan terugkijken op een geslaagde editie. Mede dankzij het heerlijke weer was het park Valkenberg twee dagen lang goed gevuld met bezoekers. En ondanks dat er duizenden mensen in het park samenkwamen en de mensen achter de tap het erg druk hadden, verliep het muziekevenement zonder noemenswaardige incidenten.

Line-up

Breda Barst is veel meer dan alleen muziek. Maar ondanks de vele randactiviteiten, blijven de optredens natuurlijk wel de grootste publiekstrekkers. Zo kwamen niet alleen op zaterdagavond, maar ook op zondagavond naar het evenement om bij het hoofdpodium te genieten van een aantal mooie namen uit de line-up. Zo trok de Nijmeegse band Navarone, die eerder dit jaar net naast de winst van de Voice of Holland grepen, veel publiek naar het hoofdpodium. Ook het populaire Rondé kreeg veel voetjes van de vloer.

Activiteiten

Ook voor kinderen was er deze Breda Barst weer van alles te beleven. Eén van de bijzondere activiteiten was het 'Thinking OUT of Plastic' van Atelier da Silva, waarbij kinderen twee dagen lang samen aan een kunstwerk van plastic bouwden. Ook van de workshops zoals skaten en paaldansen werd door veel kinderen gretig gebruik gemaakt.

Jubileum

Nu de editie van 2019 erop zit, kunnen de vrijwilligers van Breda Barst al hun aandacht gaan geven aan de editie van volgend jaar. En dat belooft een bijzondere te worden. Want in 2020 bestaat Breda Barst 25 jaar. En dat jubileum zal Breda Barst niet onopgemerkt voorbij laten gaan.[l]

Bezoekers genoten van het heerlijke weer FOTO TOM VAN DER PUT/ SQ VISION
Kinderen maakten een kunstwerk van plastic FOTO WESLEY VAN DER LINDE
Optreden in de stralende zon FOTO TOM VAN DER PUT/SQ VISION
Veel optredens werden