Richard Brisach.
Richard Brisach.

Franstalige lezing door
Richard Brisach

BREDA - Op maandag 7 oktober organiseert De Alliance Française Breda een Franstalige lezing. Richard Brisach neemt de toehoorders mee op een reis door de geschiedenis van de Franse gastronomie.

De Franse gastronomie stamt uit de Middeleeuwen en is in 2010 door UNESCO erkend als cultureel erfgoed. Richard Brisach ontvouwt de geschiedenis: wat valt onder deze gastronomie en hoe ontstond de volgorde van de gerechten zoals we die nu kennen. Daarnaast bespreekt hij welke rol beroemde Franse chef-koks zoals Bocuse hadden en wat het belang is van de regionale keuken. Gidsen zoals de 'Michelin' en de mondialisering hebben bovendien ook invloed op de Franse gastronomie.

Originaliteit en variëteit op gastronomisch gebied

"Ik heb altijd een voorliefde gehad voor het restaurantwezen. Niet alleen ben ik een liefhebber van goed eten, maar het fornuis roept me ook vaak. Het verheugt me om typische, regionale gerechten te serveren aan mijn familie en vrienden. Daarnaast wil ik graag de culinaire smaken en bekwaamheden van mijn geboorteland Frankrijk vereren,” aldus Brisach. Na zijn professionele carrière voor het Ministerie van Justitie kreeg hij door zijn recente pensioen tijd om zich te wijden aan zijn passie, en deze ook te delen met anderen.

Aanvang 20.15 uur, Golden Tulip Mastbosch Hotel/ Heeren van Oranje, Burgemeester Kerstenslaan 20, 4837 BM Breda, 076 565 0050. De toegang is gratis voor leden en cursisten van de Alliance Française. [l]