De boksers met hun trainers, rechts voorraan Johan de Bie met zijn stijlprijs. FOTO W. DIECKMANN
De boksers met hun trainers, rechts voorraan Johan de Bie met zijn stijlprijs. FOTO W. DIECKMANN W. Dieckmann

Jeugdboksen bij de Bredase Ring

BREDA - Boksvereniging de Bredase Ring heeft op zondag 22 september een boksdag gehouden voor de jeugd tot 18 jaar. Dat de wil om te boksen er wel is, bleek uit de grote opkomst. Maar liefst meer dan 70 inschrijvingen kreeg de organisatie binnen. Dit resulteerde in 27 partijen.

Diverse boksertjes moesten weer terug omdat er voor hen geen geschikte tegenstander was. Bij het jeugdboksen telt niet alleen het gewicht, maar ook de leeftijd en de mate van geoefendheid spelen hier een rol.

Voor de Bredase Ring waren vijf boksers aanwezig, maar 4 van hen konden aan een tegenstander gematched worden. Van de bosvereniging Delibas kwam Maximillian Taralunga uit tegen Johan de Bie van de Bredase Ring. Johan ging gelijk fel van start en liet er geen twijfel over bestaan wie de baas was in de ring. Hij bestookte zijn tegenstander met linkse en rechtse direktes en gunde hem weinig rust. De tweede en derde ronde gaven eenzelfde beeld en de jury kon niets anders doen dan Johan tot winnaar te verklaren.

Hierna was de beurt aan zijn sparringsmaatje Lucas Maes die in Ray Baart van Boxing by Kasap een taaie tegenstander trof. Het was Lucas zijn eerste wedstrijd en ook de zenuwen speelden hem parten. Hierdoor vergat hij soms te scoren. Dat hij toch winstkansen had blijkt uit de uitslag. Twee van de drie juryleden gaven de winst aan zijn tegenstander terwijl de derde Lucas als winnaar aanwees.

De derde bokser van de Bredase Ring was Danaé Lienos die zijn tweede partij bokste tegen Nico van der Vaart van Team HVO. Danaé begon rustig en weloverwogen aan zijn eerste ronde bokste een sterke eerste ronde. De tweede ronde probeerde zijn opponent het initiatief naar hem toe te trekken maar Danaé gaf hem geen kans en zette hem steeds terug in de hoek gaf en domineerde de hele wedstrijd. Danaé werd als de terechte winnaar aangewezen.

Als laatste was Brandley de Laat aan de beurt. Het gezegde “lest best” was helemaal op hem van toepassing en hij liet zien dat hij niet gekomen was om te verliezen. Hij joeg zijn tegenstander met direkte stoten door de ring en probeerde hem vast te zetten in de hoek. Dit lukte hem keer op keer en werd unaniem als de terecht winnaar aangewezen.

Het succes voor de Bredase Ring was nog niet compleet. Bij het uitreiken van de stijlprijs werd Johan de Bie in de ring geroepen en hij mocht de beker voor de beste stijlist in ontvangst nemen. [l]