Kennismaken met jeu de boules bij Va-Tout

BREDA - Op zaterdagmiddag 5 oktober is er bij jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda gelegenheid om kennis te maken. Je bent van harte welkom van twee tot vier uur. Wij geven dan informatie over de vereniging en als je het leuk vindt kun je een spelletje meespelen. Smaakt de eerste kennismaking naar meer, dan mag je vijfmaal komen “proefboulen”. Het verplicht je tot niets. Voor begeleiding en speelmateriaal wordt gezorgd. Website: www.va-tout.nl.

Uitslag dinsdagmiddagmêlée op 24 september

Een gezellige mêléemiddag met 47 deelnemers, die vanwege de regen binnen speelden. De uitslagen lagen heel dicht bij elkaar, maar uiteindelijk werden dit de drie prijswinnaars: 1. Eric van Waalwijk van Doorn (3 +28). 2. Nelly Balemans (3+27). 3. Paul Paardekooper (3+26). Op dinsdag 8 oktober organiseren wij weer een gezellige mêlée. Inschrijven om 13.00 uur. We starten om 13.30 uur. Er worden 3 partijen à la mêlée gespeeld en iedereen is welkom om mee te doen.

Nationale Petanque Competitie

De Nationale Petanque Competitie (NPC) is een landelijke competitie voor verenigingsteams, met 7 uit- en 7 thuiswedstrijden. Een team bestaat uit 6 spelers plus eventuele wisselspelers, die per ronde ingezet mogen worden. Er wordt tweemaal een doubletronde en eenmaal een tripletronde gespeeld. De NPC is 21 september gestart.

Va-Tout 1 (2e divisie) speelde thuis tegen PC 't Lover 2 uit Asten. De eerste speelronde werd gewonnen door 't Lover met 1-2 (7-13, 3-13 en 13-8). De tripletronde leverde een gelijkspel op (13-11 en 2-13). Tussenstand 2-3 voor 't Lover, met nog één speelronde te gaan, waarin nog alles mogelijk was. Deze doubletronde werd gewonnen door Va-Tout met 2-1 (5-13, 13-0, 13-8), waardoor de eindstand 4-4 werd.

Va-Tout 2 komt uit in de 3e divisie en is de NPC goed gestart. In Uden werd tegen het gelijkwaardige Plop 1 een goede maar benauwde 3-5 overwinning behaald. De eerste doubletronde werd met een voorsprong van 1-2 afgesloten. Bij de tripletten werd het 1-1 en begon Va-Tout aan de laatste doublettenronde met een 2-3 voorsprong. Al gauw keken alle Va-Tout doubletten tegen een achterstand aan en dreigde verlies. Echter twee teams wisten de achterstand om te buigen in winst, al was daar een uiterste krachtsinspanning voor nodig.

Va-Tout 3 zou hebben gespeeld tegen Dongen 4. Enkele dagen voor aanvang van de competitie werd dit team echter teruggetrokken, waardoor Va-Tout 3 noodgedwongen een vrije dag had.

Va-Tout 4 speelde uit tegen 't Veer uit Raamsdonksveer, maar moest naar PV Tilburg, omdat 't Veer daar haar thuiswedstrijden speelt. De eerste doubletronde werd gewonnen door Va-Tout met 1-2. In de tripletronde werden de punten gedeeld, waardoor Va-Tout met een voorsprong van 2-3 aan de derde ronde kon beginnen. Helaas werd maar één van de drie doubletpartijen gewonnen. Eindstand 4-4. [l]