Uitbreiding van inhaalverbod op snelwegen rond Breda

BREDA - Vrachtwagenchauffeurs moeten op verschillende trajecten rond Breda hun rechtervoet van het gaspedaal halen. Op grote delen snelweg rond Breda gaat Rijkswaterstaat namelijk een inhaalverbod voor vrachtwagens toepassen.

DOOR DE REDACTIE

De uitbreiding van het inhaalverbod voor vrachtverkeer moet doorstroming op snelwegen bevorderen. Dus dat is positief voor automobilisten. Naast het instellen van een inhaalverbod, wijzigt op meerdere wegtrajecten het tijdsbestek waarin het verbod geldt, bijvoorbeeld van enkel in de spits tot heel de dag.

Breda

Vrachtwagenchauffeurs moeten op de snelwegen rond Breda opletten op de A16, A27 en A58. Op de A58 tussen Roosendaal en Breda, A16 en A27 mogen vrachtwagens het overige verkeer tussen 06.00 uur en 19.00 uur niet langs links voorbij. Op de A58 tussen Breda en Tilburg is dit alleen tijdens de spits: tussen 06.00 uur en 10.00 uur én 15.00 uur en 19.00 uur moeten chauffeurs op de rechterbaan blijven.

Met uitbreiding van het inhaalverbod stijgt het aantal kilometers snelweg met een inhaalverbod van 867 km naar 947 km. De trajecten met een inhaalverbod zijn tot stand gekomen in overleg met belangen/brancheorganisaties. Al in 2014 is met deze organisaties afgesproken om elke 5 jaar te bekijken of op basis van de veranderingen in wegen of verkeersstromen aanpassingen op het IVV nodig zijn.[l]