Willibrorduskerk in Teteringen
Willibrorduskerk in Teteringen

Henriëtte van Heeswijk exposeert met Zicht op Teteringen

TETERINGEN - Haar vele wandelingen door Teteringen hebben Henriëtte van Heeswijk uiteindelijk geïnspireerd om te gaan schilderen. Omstreeks 2010 zocht zij contact met de kunstschilder Pierre van Lit, die haar de beginselen van het tekenen en schilderen bijbracht. In overleg met hem kwam zij op het idee om een verbinding te maken tussen nieuw en oud Teteringen door het schilderen van niet voor iedereen bekende objecten in het dorp.

De schilderes bedient zich van verschillenden technieken als het kikvorsperspectief, waarbij het standpunt vanuit de positie van een kikker plaatsvindt, dus laag bij de grond. Als schildertechniek maakt zij gebruik van het pointillisme (getypeerd door het gebruik van stippen) en expressionisme (eigen gevoelens bv door niet realistisch kleurgebruik).

U bent zondag 13 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur van harte welkom in Museum de Stee om deze mooie expositie van Henriëtte te komen bekijken. Tevens kunt u de permanente tentoonstelling in het museum bezoeken dat is gevestigd op het Zuringveld 1a in Teteringen. De toegang tot de expositie en de tentoonstelling is gratis, evenwel een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van het erfgoed wordt zeer op prijs gesteld. Verdere informatie over het museum kunt u vinden op de website www.teteringserfdeel.nl [l]