De Reumavereniging De Baronie: Met reuma moet je blijven bewegen

BREDA - Het is nu 5 jaar geleden dat de Reumavereniging De Baronie is opgericht. Deze vereniging is een opvolger van de oude Reumavereniging Breda en omstreken, dit omdat de oude vereniging geen bestaanszekerheid meer had hebben een aantal mensen zich hard gemaakt om de vereniging in afgeslankte vorm voort te zetten. Er is ook gekozen voor een nieuwe naam “Reuma Vereniging De Baronie”.

De Reuma Vereniging de Baronie heeft zich ten doel gesteld om: Mensen met reuma, zoals Artritis, Artrose, Fibromyalgie, Jeugdreuma, Artritus Psoriatica, ziekte van Bechterew enz. worden oefeningen aangeboden om in beweging te komen. Blijven bewegen is juist heel belangrijk. Omdat pijn een belangrijk factor is om niet in beweging te komen, stimuleert de vereniging om mensen“naar individueel kunnen“ te blijven bewegen. Het bevorderen van lotgenotencontact. Mensen met reuma zijn vaak optimistische, positieve en leuke mensen, jong en oud en niet alleen ouderen. Je kunt van elkaar leren dat ondanks de ziekte je toch een mooi leven kunt leiden. Het verzamelen en doorgeven van informatie en voorlichting. Zowel jong volwassenen, volwassenen en mensen op leeftijd zijn welkom.

Wat bieden wij?
Wat heeft de Reumavereniging De Baronie u te bieden? Mensen met de ziekte van Bechterew kunnen deelnemen aan het oefenen in de sportzaal en in het verwarmde (32 graden) water. Wekelijks wordt er 2 uur bewogen onder de leiding van een Fysiotherapeut. Voor al de andere vormen van reuma zijn er twee Hydro groepen. Zij doen alleen oefeningen in het verwarmde water onder leiding van een fysiotherapeut. Dit is wekelijks een half uur. De therapeuten zijn goed gekwalificeerd, de therapie vindt plaats in het Revalidatiecentrum (REVA), de therapie vindt plaats wekelijks op zaterdagochtend. Wij hebben plaats voor 75 leden. Als u meer wilt weten over de Reuma Vereniging De Baronie of u wilt u aanmelden dan kunt u op de website kijken wat we nog meer te bieden hebben, zie www.rpvdebaronie.nl. U kunt ook een mail sturen naar: Secretaris.rpvdebaronie@gmail.com. [l]