Laatste fase voor werkzaamheden Nieuwe Veste

BREDA - De hoofdingang van de Nieuwe Veste aan de Molenstraat is weer open. Dat betekent echter niet dat de werkzaamheden helemaal zijn afgerond. Deze week gaat de bibliotheek nog drie weken dicht. Dan wordt de collectie weer op zijn plek gezet.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het gebouw van Nieuwe Veste in de Molenstraat. Tijdens die werkzaamheden was de hoofdingang aan de Molenstraat tijdelijk gesloten, en moesten bezoekers via de St. Janstraat naar binnen. Maar afgelopen week ging de hoofdingang weer open. Ook de ingang op het binnenplein aan de St. Janstraat blijft in gebruik. Beide ingangen komen uit op het ontmoetingsplein. Vanaf daar kun je naar de bibliotheek en naar je les of cursus, de concertzaal, theaterzaal en regentenkamer.
Tijdelijke sluiting

Om de bibliotheek in te richten en de volledige collectie weer op zijn plek te zetten, is bibliotheek centrum van maandag 7 oktober tot en met zondag 27 oktober gesloten. In die periode kun je terecht bij vestigingen noord en zuid en de haal- en brengpunten. De rest van het gebouw is gewoon bereikbaar.[l]