Alle leden bij het 75-jarig bestaan. FOTO JELMER DE MAAT
Alle leden bij het 75-jarig bestaan. FOTO JELMER DE MAAT Jelmer de Maat

Na de Singelloop loop je door bij SPRINT

BREDA - Afgelopen zondag heeft Breda weer genoten van het mooiste evenement van het jaar, de Singelloop. Duizenden Bredanaars, maar ook lopers uit omringende dorpen, steden in de buurt en verder weg en zelfs uit het buitenland, liepen enthousiast een van de afstanden.

Tijdens de familieloop renden kinderen met hun ouders lekker door de stad. Er was zelfs een groep die met de stapeling van meerdere afstanden de 40 kilometer liep voor het goede doel. De 40 van Breda.

De weken voorafgaand aan de Singelloop zag je ze door de hele stad lopen. Mannen, vrouwen en kinderen die trainden voor de door hun gekozen afstand. En dan is het weer voorbij. Sommigen hebben de smaak te pakken en gaan elders nog meer wedstrijden lopen, maar voor velen stopt het lopen weer. Dat is echter helemaal niet nodig. Atletiekvereniging SPRINT heeft een drukbezochte afdeling Loopsport. Hier kun je je loopconditie op peil houden en zelfs nog verbeteren, want je traint met gediplomeerde trainers op je eigen niveau. Volgend jaar kun je dan gemakkelijk je tijd op de Singelloop verbeteren. Er zijn meerdere tijdstippen waarop je kunt trainen, gezellig samen met anderen. En als het rennen niet meer gaat, soms tijdelijk vanwege een blessure, dan zijn er bij SPRINT ook nog wandelgroepen.

Ook enthousiast geworden kinderen kunnen lekker sporten en rennen bij SPRINT. Kijk eens op de website voor de mogelijkheden: www.avsprint.nl. [l]