Nieuwe Tentoonstelling bij Paulus 'Van Witte Wolk tot Anneville'

ULVENHOUT - Op 28 en 29 oktober zal het 75 jaar geleden zijn dat de zes dorpen in de voormalige gemeente Ginneken en Bavel bevrijd werden door de Polen (Bavel, Heusdenhout en Ginneken) en de Canadezen (Galder, Strijbeek en Ulvenhout).

In het museum Paulus van Daesdonck te Ulvenhout is daar een uitgebreide fototentoonstelling aan gewijd. Naast de vele foto’s ook originele documenten, kranten, publicaties, propagandamateriaal en realia die u meer vertellen en over de oorlogsjaren en over de bevrijding. De tentoonstelling is een van de zeven tentoonstellingen van de zeven musea in de Baronie van Breda onder de titel Bevochten Brabant.

Jacques Jespers, schrijver van het standaardwerk 'Tussen Witte Wolk en Anneville' zal de tentoonstelling zondag 13 oktober om 14.00 uur openen.

Historische dag

13 oktober is voor Ginneken een historische dag. Op die dag is het 75 jaar geleden dat de geallieerden Bad Wörishofen bombardeerden. Een vergisbombardement met vele doden. Zij wilden Villa Eras treffen waar de Duitse Top verbleef. Zij vergisten zich in het doel. Vrijdag de 13e was in oktober 1944 met recht een ongeluksdag. Extra aandacht wordt aan deze rampdag besteed.

Zondag 13 oktober 14.00 uur 'Van Witte Wolk tot Anneville'. Museum Paulus van Daesdonck Pennendijk1 Ulvenhout, toegang gratis.[l]