Breda's Mannenkoor op Spanjaardsgat Festival 2019. FOTO BEN KAANDERS
Breda's Mannenkoor op Spanjaardsgat Festival 2019. FOTO BEN KAANDERS Ben Kaanders

Concert Amor Musae door Breda's Mannenkoor

BREDA - Dit jaar herdenken we dat het 75 jaar is geleden, dat Breda - op 29 oktober 1944 - én het toen nog zelfstandige Beek - op 30 oktober 1944 - na een lange reeks van donkere oorlogs- en bezettingsjaren, werden bevrijd door de soldaten van de 1e Poolse Pantserdivisie onder leiding van generaal Stanislaw Maczek. Een euforische gebeurtenis, voor de inwoners van Breda en van het toenmalige Beek, én voor hun Poolse bevrijders.

Als onderdeel van de festiviteiten rond de herdenking van dit roemrijke, historische feit, geeft “Amor Musae” in nauwe samenwerking met de Koninklijke Zangvereniging Breda’s Mannenkoor, op zaterdagavond 19 oktober, aanvang 20:15 uur, een groots opgezet concert in de Grote Kerk van Breda. Dé locatie met dé ideale ambiance voor dit bijzondere concert.

Een uniek concert met sprankelende vocale en orkestrale muziek die alle registers van het menselijk gemoed bespeelt. Het Breda’s Mannenkoor staat daarbij onder leiding van Hans de Wit, terwijl aan dit concert verder nog medewerking wordt verleend door Wilma Bierens (sopraan), Mei-Lin Bos (viool), Jan Willems (orgel) en André Telderman (piano). De algehele muzikale leiding is in handen van “Amor Musae” maestro Frans van Dun.

Een feestelijk herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid. Mede als eerbetoon aan onze bevrijders van weleer. Zo kunt u onder meer genieten van koor en orkest in o.a. het Benedictus uit The Armed Man van Karl Jenkins en het Hallelujah van Leonard Cohen. Van sopraan Wilma Bierens in o.a. Pie Jesu uit het Requiem van Andrew Lloyd Webber en Fragile van Sting. Brengt het koor onder pianobegeleiding van André Telderman enkele Poolse liederen ten gehore. Schittert violiste Mei-Lin Bos in Schindler’s List. En excelleert het orkest met Jan Willems o.a in de finale van de Orgelsymfonie van Saint-Saëns. En daarmee is nog maar amper de helft van het zeer gevarieerde programma genoemd.

Voor meer informatie zie www.amormusae.nl. [l]