Terda Super Saturday bij KC Terda

BREDA - Op 12 oktober spelen alle Terda teams weer een thuiswedstrijd, oftewel een Terda Super Saturday. Met hopelijk weer veel doelpunten, mooie zeges en het fameuze broodje-balletje-biertje concept.

Het is natuurlijk altijd gezellig op de Bredase korfbalclub KC Terda, maar als alle teams op dezelfde dag hun thuiswedstrijd spelen is dat altijd een mooie dag. Daarbij zorgt de kantine commissie traditiegetrouw voor een combinatie aanbieding met een onbekend biertje.

Dit keer start de A2 om 11.15 uur waarna de C1 om 12.45 uur de dag vervolgt en de seniorenploegen de dag afmaken. De wedstrijden van de A1 junioren en Terda 1 zijn helaas een weekje opgeschoven.

Uitslagen

Afgelopen weekend wist de A1 wel hun eerste punten te pakken tegen de buren uit Etten-Leur. Het A1 team van Terda was gebrand om te winnen van Focus A1. Twee teams die elkaar door en door kennen en waarbij verliezen eigenlijk geen optie is. Terda ging direct goed van start. In tegenstelling tot de afgelopen weken wisten ze nu wel de korf te raken. Ook in de tweede helft wisten ze een goed spel weg te zetten, waardoor de winst nooit in gevaar kwam. Eindstand 8-13. De midweekse inhaalwedstrijd eerder in de week tegen kampioen Keep Fit uit Roosendaal ging na een slechte 1e helft (10-3 achter) met 15-10 verloren. Na de peptalk was de verdediging beter op orde en de ballen vielen weer door 'de mand'. Ook Anouk van Aken uit de C (!) wist weer prima in te vallen en kansen te creƫren.

De A2 junioren moesten zaterdag enigszins gehandicapt naar Oud Gastel. De twee ingevallen dames van de C1 deden echter goed mee, en na een 7-3 ruststand werd direct de aanval opgezocht. Paul had zijn schot weer gevonden en scoorde er 2. Helaas te weinig voor de winst, met 11-9 floot de scheidsrechter af. De coaches Linda en Pascal waren toch tevreden over het spel en de getoonde inzet.

De C1 dames mochten gelijk daarna door naar Middelharnis voor hun uitwedstrijd tegen Good-Luck die nog alles had gewonnen. De C1 vocht voor wat zij waard was, maar met 10-4 werd te weinig gescoord.

Ook Terda 2 moest naar Oud Gastel. Van de oude harde kern stond alleen good-old Jan in de basis, een sterk verjongd 2e dus, met ook nog eens 2 dames van de A2 in de basis. Frank gaf vooraf aan dat hij deze wedstrijd heel erg graag wilde winnen, en met tomeloze energie gaf hij het goede voorbeeld. Na een 4-2 achterstand bij de rust, boog Terda deze om na een 4-6 stand, waarna er 3 wissels werden ingebracht om de eerste winst binnen te halen. Bij 5-6 werd het nog spannend, maar vlak voor tijd gooide Douwe de verlossende 5-7 op het scorebord. Lisanne maakte er 2 en was daar erg blij mee. Frank was ook blij en de meegekomen supporters vierden een feestje.

Later op de middag boekte Terda 1 haar 5 zege op rij, het kampioenschap daarmee de nodige glans gevend. Nu werd DSO in een aantrekkelijke wedstrijd met 4-10 verslagen.

Zaterdag aanstaande een kijkje nemen op het korfbalveld? U bent van harte welkom! Kijk ook eens op www.kc-terda.com of mail naar info@kc-terda.com voor meer informatie.[l]