Henk Rollé en Ad Verschuren. FOTO TON DUNK
Henk Rollé en Ad Verschuren. FOTO TON DUNK Ton Dunk

Het was weer een feest in 't Houwke

BREDA - Op zondagmiddag was het wéér feest. Het open podium van 't Houwke werd druk bezocht en het publiek kreeg een gevarieerd programma voorgeschoteld.

De middag begon met de band The Trap. Zij brachten nummers uit de tachtiger jaren. Ondanks het feit dat ze nog niet zo lang samenspeelden, klonk het geweldig en wisten ze het publiek te boeien. Hierna konden we er niet omheen: een eerbetoon aan Thijs van der Molen. Samen met het publiek zongen we Het leven is goed in het Brabantse Land. Ook Ingrid van Iersel was weer van de partij. Zij zong nog een keer het liedje: Huilen is voor jou te laat. Het publiek zong uit volle borst mee.Hierna was het de beurt aan Tessa van der Rijk. Met begeleiding van Kees Schoone op accordeon bracht ze drie wonderschone Franse Chansons. Na dit optreden kwam vanuit het grand Café troubadour Gerry Joosen al lopend het publiek trakteren op een paar geweldige meezingers. Leo Haas bracht samen met zijn vriend Rob eigen nummers ten gehore, die door het publiek zeer werden gewaardeerd. Henk Rollé en Ad Verschuren wisten met een nummer van Chris Rea het publiek te boeien. Zenuwachtig, maar heel kordaat kwam hierna Rita Rombouts op het podium. Zij wist de handen op elkaar te krijgen met o.a. I don't want to talk about it en When I'm 64 onder begeleiding van De Houwke Huisband. Ook "vaste zangeres van 't Houwke" Ingrid Klasen liet weer van zich horen. Zij zonger o.a een nummer van Beth Hart. Na Ton Dunk, Janette van der Aa (Cinderella Rockefeller) en Jaimy Vrolijk (God is Gratis, Fiets en Dat Tedere gevoel van Herman van Veen) werd de middag afgesloten door Feike. Ze wist met haar (zware) accordeon het publiek aan het zingen te krijgen. Na haar geweldige optreden ging iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts, het was weer een welbestede, gezellige zondagmiddag in 't Houwke.

Ook eens zo'n middag meemaken? Op 1 december is het volgende Open Podium bij 't Houwke. Wilt u ook eens schitteren op ons podium? U kunt zich opgeven via johan.akkermans@gmail.com. [l]