Concertkoor Breda zingt de Messiah van Händel

TETERINGEN - Het Concertkoor Breda voert onder leiding van Geert van den Dungen de Messiah van Händel uit. Dat zal zijn op zondagmiddag 3 november om 15.00 uur in de St. Willibrordus kerk in Teteringen. Het Concertkoor wordt begeleid door het Barokorkest Florilegium Musicum. Uitvoerende solisten zijn Elvire Beekhuizen, sopraan, Oscar Verhaar, countertenor, Pablo Gregorian, tenor, David Visser, bas.

Het concert begint om 15.00 uur. De deuren van de kerk gaan open om 14.15 uur. De duur van de uitvoering is ongeveer tweeëneenhalf uur, inclusief pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het koor: www.concertkoor.nl (eventueel 06-10089415), bij de Vrije Boekhandel, bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers, bij de VVV bij Bloemisterij Aarts (in Teteringen) en bij de ingang van de kerk.

Samen met de Mattheus Passion van Bach en het Requiem van Mozart is de Messiah van Georg Friedrich Händel een van de meest geliefde en gewaardeerde zangwerken uit de Barok. Händel componeerde de Messiah in 1741 in slechts vierentwintig dagen in een creatieve roes. Zijn eten liet hij er vaak voor staan. De Messiah is Händels enige oratorium dat hij in een gewijd gebouw uitvoerde. Door de eeuwen heen klonk zijn Hallelujah door de gewelven van vele kerken. Voor de première in Dublin in april 1742 was zoveel belangstelling dat men de heren verzocht om hun degens en de dames haar hoepelrokken thuis te laten, om meer plaatsen te creëren. Händels Messiah werd een overweldigend succes en is dat nog steeds! [l]