NAC trainer Luke Ogbolu instrueert de Bredase meiden om de traptechniek te verbeteren. FOTO CHARLES VAN DER MEIJS
NAC trainer Luke Ogbolu instrueert de Bredase meiden om de traptechniek te verbeteren. FOTO CHARLES VAN DER MEIJS

Geslaagde eerste specialistentraining voor meiden door Luke Obuglo

BREDA - De eerste traptechniek specialistentraining door OBA en Mooiwerk georganiseerd op de velden van PCP is een succes gebleken. De leiding was in handen van Luke Ogbolu, trainer bij NAC opleidingen. De Welshman liet de 39 opgekomen meiden vorige week donderdag zien hoe het er bij een proforganisatie in de jeugdopleiding aan toe gaat.

De voormalige prof in Engeland had een strak programma voorbereid waarbij in een hoog tempo de diverse oefeningen werden afgewerkt. Lummelen was er niet bij. Meteen volgde in gebroken Nederlands /Engels (vriendelijke) correcties. Assistenten waren voormalig NAC eerste team speler Allan Gouvernante en hoofdklassespeelster, tevens sportcoach bij Mooiwerk Fleur Neelen. Errol Sint Jago, de docent van Deltalent die vooraf zijn talententrainingen afwerkte deed ook mee, mede gezien de grote opkomst.

OBA en Mooiwerk bieden in samenwerking met Deltalent deze trainingen eenmaal per maand gratis aan voor de speelsters van de negen Bredase verenigingen die deel uit maken van dit project om het meidenvoetbal naar een hoger plan te tillen. Twee weken terug is de specialistentraining voor de keepsters begonnen.

De volgende trainingen zijn op donderdag 24 oktober om 18.30 uur bij PCP. Dan wordt er gecombineerd getraind met de keepers en traptechniek. Er kunnen nog steeds meiden deelnemen. Elke donderdag, eveneens bij PCP, zijn de trainingen van Deltalent die om 16.15u beginnen. KNVB en Deltalent docent Errol Sint Jago heeft ook nog openingen voor gratis deelname van vijf lessen.

Meer info: OBA: Charles van der Meijs ch.vandermeijs@ziggo.nl. Mooiwerk: Robin Meeuwissen: robin.meeuwissen@mooiwerkbreda.nl. www.deltalent.eu. [l]