De winnaars. FOTO A. DEKKERD
De winnaars. FOTO A. DEKKERD A. Dekkerd

NIOBB NK Australian Pairs

BREDA - Het Optisport Leisure Center in Breda was dit weekend weer de plaats voor een Nederlands Kampioenschap Bowls. Het NK werd georganiseerd door de NIOBB en OSV Bowls Breda.

12 teams begonnen zaterdag aan het toernooi door een voorronde van 3 wedstrijden te spelen met het doel zich te plaatsen bij de beste 8 teams die op zondag de finaleronde gingen spelen. Voor OSV Bowls Breda speelden 2 teams mee, Coby van Poll met Hennie van den Eijkel en Anneke Dekkers met Henk Kwant. Nadat alle, meestal spannende, wedstrijden waren gespeeld stonden Anneke en Henk op de 10e plaats. Coby en Hennie eindigde de voorronde op de 6e plaats en gingen dus door naar de Finales.

Op zondagmorgen begonnen om 10 uur de kwartfinales. De nummer 1 van de voorronde speelde tegen de nummer 8, 2 tegen 7 enz.

De kwartfinales werden gewonnen door Thea en Sjaak Snel (BV Oud Beijerland), Frans Roberts en Frans Smulders (BC Eindhoven), Ineke Nagtegaal en Maus van Tol (Ons Kinnehim Haarlem) en Saskia Schaft en Jan Reinders (Almere BC). Coby en Hennie verloren met 17-10 van Ineke en Maus.

De halve finale tussen Thea en Sjaak en Saskia en Jan was spannend tot de laatste bowl, maar werd uiteindelijk met 15-14 gewonnen door Thea en Sjaak.

De andere halve finale werd met 21-6 overtuigend gewonnen door Frans en Frans.

In de ronde voor de plaatsen 5 t/m 8 speelden Coby en Hennie tegen Ina van Selm en Ria Suykerbuyk (IOBV Amigo). Na een gelijk opgaande wedstrijd wonnen Ina en Ria met 16-13. De andere wedstrijd in die ronde tussen Henk Veenstra en Piet Mantel (BC Woods) tegen Henk van Rosmalen en Hennie Voet (Bowls Oss) werd door de eersten gewonnen met 17-8.

En dan de Finale ronde.

Om de 7e en 8e plaats ging het tussen Henk en Hennie tegen Coby en Hennie. Ook hier ging het lang gelijk op maar het team van Bowls Oss trok aan het langste eind, eindstand 12-8.

De strijd om de 5e plaats werd eenvoudig gewonnen door Henk en Piet tegen Ina en Ria, uitslag 16-5.

Om de 3e plaats was het tot en met het laatste end spannend. Maar uiteindelijk wonnen Saskia en Jan met 12-10 van Ineke en Maus.

De Finale was vanaf het begin een prooi voor Frans en Frans. Na 6 ends was de tussenstand al 7-3 en geleidelijk wisten ze hun voorsprong verder uit te bouwen. Uiteindelijk wonnen ze met 16-5, mede door 5 shots in het laatste end.

Alle teams waren zeer tevreden over de organisatie van dit NK en de wedstrijden werden zonder enige wanklank gespeeld.