Stapels boeken
Stapels boeken Ninacare | Pixabay

Werken met AD(H)D

BREDA - Werken is een groot onderdeel van het dagelijks leven, of dit nu op freelance basis is, in dienstverband of als vrijwilliger. Zo ook voor mensen met AD(H)D. Hierover gaat de eerstvolgende bijeenkomst van het ADHD-café op dinsdag 17 december.

Enthousiast met nieuwe projecten beginnen is geen probleem, je bent erg enthousiast en vindingrijk, maar volhouden vind je lastig. Te weinig uitdaging, een te drukke omgeving, het kan er allemaal aan bijdragen dat we snel op ons leuke werk zijn uitgekeken en weer op zoek gaan naar iets nieuws. Werken met AD(H)D is niet alleen lastig voor ons, ook voor collega’s of je werkgever kan het soms een uitdaging zijn. Je vindt het moeilijk om je focus te bewaren, je hebt moeite met plannen en je kan niet goed inschatten hoe lang iets duurt. Soms kan je je taken uit blijven stellen of je krijgt ze niet af. Je communicatie verloopt op een andere manier dan die van je collega’s en dit kan leiden tot onbegrip en een verslechterde samenwerking. Al deze dingen zijn vervelend voor jou, maar ook voor mensen in jouw omgeving: Ze kunnen de situatie niet vertrouwen en weten niet waar ze aan toe zijn.

Je vraagt je af wat je hieraan kan doen. Je overweegt in je werkveld te benoemen dat je AD(H)D hebt en dat je wilt kijken of het werkproces daar op aangepast kan worden.

Maar mensen zonder AD(H)D kunnen echter moeilijk begrijpen wat het voor ons betekent. Je kan met vooroordelen te maken krijgen en opmerkingen als “ik kan me ook wel eens niet concentreren”. En als je het eenmaal hebt verteld kan je het niet meer terugdraaien. Je moet dus goed overwegen hoe je besluit er in je werkveld mee om te gaan.

Dit alles maakt, ongeacht of je het bekend maakt of niet, dat werk behoorlijk wat uitdagingen met zich mee kan brengen.

Deze avond gaan we het hebben over de uitdagingen die je met AD(H)D kunt ervaren op je werk. Een goed moment op te kijken hoe we er succesvol mee omgaan en welke manieren we hebben gevonden om onze positieve kanten naar boven te laten komen: want die zijn er wel zeker.
Wil je deze avond graag bijwonen? Meld je aan door te mailen naar adhdcafe-breda@hotmail.com óf via het evenement op Facebook.

Dinsdag 17 december, zaal open vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30-22.00 uur (let op! Dit is een aangepaste starttijd t.o.v. vroeger). Kloosterlaan 14, Breda (parkeren Beyerd-Vlaszak). www.adhdcafebreda.nl. [l]