Bredaas Mannenkoor.
Bredaas Mannenkoor. Foto: Picasa

Kerstconcert Bredaas Mannenkoor

BREDA - Het Koninklijk Bredaas Mannenkoor heeft inmiddels een traditie opgebouwd in het verzorgen van kerstconcerten. Het eerste werd 20 jaren geleden gegeven in Zundert; daarna op verschillende locaties, waar onder de Grote Kerk in Breda.

Dit jaar zingt het koor in de kathedraal in de St Janstraat in Breda. De kerk staat bekend om zijn prachtige akoestiek. Het koor, met het warme, indringende geluid, zingt daar dan ook graag. Bij de samenstelling van het programma is gekozen voor een mix van traditionele kerstliederen. U hoort er bekende en minder bekende liederen gecomponeerd door bv Fauré, Brahms en Verdi. Ook zijn er werken te beluisteren uit Oosteuropese landen. Het karakter van deze liederen is gedragen, meeslepend en getuigend van een diep geloof in de christelijke traditie. Het concert staat onder leiding van Hans de Wit, al vele jaren verbonden aan het koor. De pianobegeleiding is van André Telderman; de soliste is de Belgische topsopraan An de Ridder. Zij excelleerde in diverse opera's op vele Europese podia.

Zaterdag 21 december in de Sint Janskerk. Aanvang 20:00u, kerk open 19:30u. Kaarten via www bredaasmannenkoor.nl of voor aanvang bij de ingang van de kathedraal. [l]