De Schenksters. FOTO STICHTING DE GREZ-MAHIE
De Schenksters. FOTO STICHTING DE GREZ-MAHIE Stichting De Grez-Mahie

Geld voor vrijwilligersprojecten tegen maatschappelijke achterstand

BREDA - Stichting De Grez-Mahie heeft in 2019 ruim € 43.000 toegekend aan projecten en maatschappelijke activiteiten in onze regio. Misschien organiseert u volgend jaar een project of een activiteit waarvoor u een financiële bijdrage uit een fonds nodig heeft? Dat kan wellicht vanuit de Stichting De Grez-Mahie.

Op onze website – www.grez-mahie.nl - leest u wat de voorwaarden zijn en hoe dat in zijn werk gaat.

De Grez-Mahie draagt steentje bij

Wij dragen graag een steentje bij aan het bevorderen van sociale samenhang in onze samenleving en deelname aan deze samenleving door iedereen. Dit doen we door projecten en activiteiten te ondersteunen die gericht zijn op kinderen en volwassenen (wonend in Breda of directe omgeving) die daarin belemmerd worden door een handicap, financiële mogelijkheden of om andere redenen. Wij verwachten van de organisaties of initiatiefnemers die bij ons een aanvraag voor financiële ondersteuning doen dat zij werken zonder winstoogmerk en (vanzelfsprekend) zonder persoonlijk belang. Zwaarwegend voor ons is dat het project of de activiteiten voornamelijk tot stand komen door vrijwilligers. Als het gaat om aanvragen voor uitsluitend materiële steun of inrichting, dan wordt door het bestuur van de Stichting De Grez-Mahie kritisch gekeken of dit bijdraagt aan de genoemde doelen: sociale samenhang en sociale deelname. Financiële ondersteuning van individuele personen sluiten wij uit. Daarvoor zijn in Breda andere fondsen beschikbaar en is er bijzondere bijstand vanuit de gemeente.

Voortzetting van het goede werk

Het echtpaar De Grez-Mahie woonde rond het jaar 1900 in het Ginneken. Het echtpaar (met name Jacqueline) De Grez-Mahie heeft veel geld geschonken voor de oprichting van het voormalige Laurensziekenhuis en de Laurenskapel. Deze schenkingen waren bestemd voor de kwetsbaren en zieken. Later is het vermogen ondergebracht in de Stichting De Grez-Mahie. De opbrengsten van rente en effecten maken het mogelijk jaarlijks een flink bedrag te doneren terwijl het vermogen in stand blijft.

Financiële ondersteuning in 2019

Voorbeelden van organisaties die dit jaar geld toegekend hebben gekregen, zijn: Stichting HiBo (Hulp in bijzondere omstandigheden), Stichting Petje Af Breda Weekendschool, Stichting BAS (Bredase Aangepaste Sporten), Stichting Present / Helden van Breda, Stichting Jara Breda, Stichting Mondiaal Centrum, Stichting Zomerkampen, Brakkenfestival Breda, Stichting Zorgmarkt Breda, Surplus (Verwenzorg-evenement), Stichting Watersport Gehandicapten Nederland (SailWise), Stichting Steunpunt Zinvol/Netwerk Palliatieve Zorg, Stichting Rolerisuit, Stichting Sportevenementen AV Sprint (Special Kids Dag), Parkinson Café Breda.

Uw aanvraag?

Denkt u na het lezen van dit artikel aan het indienen van een aanvraag? Lees dan eerst op de website wat de criteria zijn. Als uw project daaraan voldoet, kunt u een aanvraag indienen via het formulier op de website. Doe dit pas als u alle gevraagde informatie kunt meesturen. De uiterste inleverdatum is 1 april van het komende jaar (of 1 oktober als uw aanvraag pas in het najaar hoeft te worden beoordeeld). Als uw project niet aan de criteria voldoet, is het zinloos om een aanvraag in te dienen. [l]