foto carnavals wagen
foto carnavals wagen

Grote Optocht van Kielegat zoekt nog enkele juryleden

BREDA - Op 24 februari trekt de Grote Kielegatse Optocht weer door de straten van Breda. Deze geweldige optocht wordt door veel Kielegatters bekeken, maar ook door veel mensen van buiten onze stad. Ieder jaar weer zijn bouwers druk in de weer om de mooiste wagens te maken, maar ook veel individuelen, paren en groepen bedenken de leukste creaties.

Het is dan ook belangrijk dat al deze deelnemers op een deskundige manier beoordeeld worden. Vooral wagenbouwers hechten hier grote waarde aan en niet alleen vanwege de prijs, maar zeker ook om het jaar daarna nog beter te presteren. Een goed juryrapport met tips en tops is daarbij het uitgangspunt.
Om meer deskundigheid in de jurering van de Kielegatse Optocht te bewerkstelligen heeft de Jurycommissie recentelijk een Juryprotocol opgesteld en gepresenteerd aan het bestuur van Stichting Kielegat, de zittende juryleden en de deelnemers aan de optocht. Uit hun reacties is gebleken dat dit Juryprotocol met instemming is ontvangen. vDit Juryprotocol streeft naar het instellen van vakjury’s die deskundig zijn op verschillende vlakken zoals: vormgeving, kwaliteit, actie, carnavalesk, techniek, enz.

Versterking
De Jurycommissie is naarstig op zoek naar aanvulling en versterking van de jury Grote Optocht Breda met leden die werkzaam zijn in de creatieve sector en die in staat zijn met hun professionele kennis en ervaring de creatieve prestaties van de optochtdeelnemers deskundig te beoordelen conform het Juryprotocol. Van de vrijwillige juryleden wordt verwacht dat zij beschikbaar zijn op carnavalsmaandag voor de daadwerkelijke jurering van de Grote Optocht Kielegat en dat zij na carnaval hun schriftelijke bijdrage leveren aan het Juryrapport.

Heb je zin om deze klus met ons te klaren, stuur dan een reactie naar: commissieoptochten@carnavalbreda.nl Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk de benodigde informatie. Komdurookbij? [l]