De jubilaris Rosa. FOTO PAULA ABEN
De jubilaris Rosa. FOTO PAULA ABEN Paula Aben

Senioren Vereniging Teteringen blikt terug op 2019

TETERINGEN - In de maand december 2019 kijken we terug naar wat het afgelopen jaar heeft gebracht. In deze tijd van welvaart is dat voor velen positief. Maar er zijn ook velen die dit afgelopen jaar tegenslagen hebben moeten incasseren. Daarnaast kennen we ook de toenemende vereenzaming.

Van nature brengen we positieve dingen graag naar buiten, maar negatieve dingen houden we vaak voor onszelf. Hoe is het afgelopen jaar met SVT gegaan? We zijn begonnen met het doorvoeren van veranderingen. We willen meer aandacht voor de vrijwilligers. Zonder hen valt alles stil. Zij verzetten ongelooflijk veel werk om onze leden het naar de zin te maken! Er zijn extra dagtochten georganiseerd in een andere opzet. Het sjoelen is er als nieuwe activiteit bij gekomen. De nieuwsbrief is in een ander jasje gestoken. We hebben een eigen facebook account. De oude website is vervangen door een nieuwe. Er is een enquĂȘte geweest om te kijken wat onze leden echt willen. We willen dit jaar invulling geven aan die wensen. Uiteindelijk is onze vereniging er voor de leden en niet andersom. Kortom we zoeken een betere aansluiting bij deze tijd. Zo moet het voor jongere senioren aantrekkelijker worden om zich bij ons aan te sluiten.

Onderscheiding
Rosa de Waele is onderscheiden! Rosa is al meer dan 30 jaar vrijwilliger voor SVT Teteringen (toen nog KBO Teteringen). Zij begon als vrijwilliger met het inschenken van de koffie en groeide uit tot een duizendpoot in onze organisatie. 30 jaar geleden startte Rosa samen met Antoon Broeders het Eetpunt. De bingo is door Rosa gemaakt tot wat het nu is. Ook het samenstellen van het kerstmenu samen met de kok en met het organiseren van de Kerstviering. Het organiseren van de Sinterklaasmiddag was Rosa haar passie maar ook het organiseren van reizen samen met andere vrijwilligers. Niets was haar te veel en ze zette de toon voor een bloeiende SVT Teteringen. Voor al dit mooie werk is Rosa onderscheiden met de zilveren KBO speld en is ze benoemd als erelid van SVT Teteringen voor het vele werk dat zij voor ons gedaan heeft! [l]