Kinderen verkopen knutsels
Kinderen verkopen knutsels FOTO M. OOSTROM

Opbrengst kerstmarkt KBS Laurentius

BREDA - Eens in de 3 jaar organiseert KBS Laurentius een grote Kerstmarkt. Donderdagavond 19 december was het weer zover. In het gebouw aan de Van Gaverdenlaan werden alle lokalen omgebouwd tot mooie kerstwinkeltjes en in de aula galmde een muzikaal kerstoptreden door de kinderen. Buiten op het schoolplein was Koek en Sopie te koop en ook vol met gezellige kerstkraampjes.

In alle winkeltjes en kraampjes werden door de kinderen zelfgemaakte kerstartikelen en kersthapjes verkocht. Tijdens de kerstmarkt vond er ook een veiling plaats, waar ouders en kinderen konden bieden op verschillende activiteiten, als bijvoorbeeld Bowlen Met juf Merel en Rachel. Spelletjesmiddag met juf Eveline. Gamen met meneer Berry en nog veel meer. De sfeer was dit jaar fantastisch. Een mooie zwoele avond met ontzettend veel bezoekers.

De opbrengst van alle verkopen werd gedoneerd aan het goede doel. Dit jaar had de school gekozen voor Stichting Happy Hippo. Stichting Happy Hippo maakt al 9 jaar verjaardagsboxen en brugklasrugzakken gevuld met schoolartikelen voor de kinderen van de voedselbank Breda.
Fantastische opbrengt dit jaar van de kerstmarkt, want de eindstand werd vrijdag 20 december vlak voor aanvang van de kerstvakantie bekend gemaakt. De kerstmarkt had een opbrengst van € 4.863,50 daarbovenop nog een bedrag van de veiling van € 1.368,50 bracht het eindbedrag uiteindelijk op € 6.232,-

Margriet Oostrom oprichtster van Stichting Happy Hippo reageerde:” Wat een enorme en fantastische opbrengst. Het was een heerlijk warme gezellige kerstmarkt. Super georganiseerd. Van dit bedrag kunnen wij de jaarlijkse 20 Busy Bee brugklasrugzakken maken en daarbovenop nog 121 Happy Hippo verjaardagsboxen. Wat een Feest! Op naar een feestelijk 2020!” [l]