Zij vielen in de prijzen bij Nieuwjaarsmêlée. FOTO VA-TOUT
Zij vielen in de prijzen bij Nieuwjaarsmêlée. FOTO VA-TOUT Va-Tout

Nieuwjaarsmêlée bij jeu de boulesvereniging Va-Tout

BREDA - Zaterdag 4 januari werd bij jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 in Breda het nieuwe verenigingsjaar ingeluid met de traditionele Nieuwjaarsmêlée. Er werden drie ronden petanque gespeeld, afgewisseld met een drankje en een lekker hapje.

Na drie speelronden kon de eindstand worden opgemaakt. De wedstrijdleiding was er snel uit: de winnaar was Theo Magielse met 3 gewonnen partijen en een saldo van 22 punten. En dat was maar net één puntje meer dan de nummer 2, Nico Huijskens. Dré van Bavel eindigde op plaats 3, Josje Moorman op de 4e plaats en Rob de Vilder eiste plaats 5 voor zich op. Met de Nieuwjaarsmêlée mag de winnaar een prijs uitkiezen. De resterende prijzen worden verloot onder de overige deelnemers. De gelukkigen waren Theo Magielse (winnaar), Han Plaatsman, Gerda Renne, Lieske Roovers, Herman van Rijen, Nelly Balemans en Jeannette Mis.
De eerstvolgende open mêlée is op dinsdagmiddag 14 januari. Inschrijven vanaf 13.00 uur, we starten met 3 partijen mêlée om 13.30 uur.

Nationale Petanque Competitie
Op zaterdag 11 januari start de 2e helft van de Nationale Petanque Competitie. Hoe staan de Va-Tout-teams er voor? Va-Tout 1 (2e divisie) won op de laatste speeldag van DOSC1 en klom één plaatsje omhoog in het klassement. Zaterdag speelt het “eerste” uit in Asten tegen ’t Lover2, koploper in de 2e divisie. Voorwaar geen gemakkelijke opgave voor onze Va-Tout-ers. Va-Tout2 (3e divisie) speelt thuis tegen Plop1 uit Uden. Plop heeft één wedstrijdpunt meer dan Va-Tout en beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Hopelijk geeft het thuisvoordeel hier de doorslag. Va-Tout3 (5e divisie) speelt zaterdag niet. Va-Tout4 (6e divisie) schurkt het hele seizoen al tegen de koppositie aan. Het heeft één wedstrijdpunt minder dan de koploper. Zaterdag wordt er thuis gespeeld in de binnenaccommodatie van Va-Tout tegen ‘t Veer1 uit Raamsdonksveer. ‘t Veer staat op de 3e plaats, met een punt achterstand op Va-Tout.
Ook belangstelling voor jeu de boules? Kom dan eens een kijkje nemen aan de Nieuwe Inslag 89 in Breda of bezoek de website www.va-tout.nl [l]