Boksweekend bij de Bredase Ring

BREDA - De boksvereniging de Bredase Ring houdt het weekend van 11 en 12 januari de Open Zuid Nederlandse kampioenschappen. Hier nemen boksers van Belgiƫ, Duitsland en Nederland aan deel om de titel van Open Zuid-Nederlands Kampioen te behalen.

Het aantal inschrijvingen bedraagt in totaal 322 stuks. Uit Nederland komen 119 deelnemers, 63 uit Belgiƫ en 42 uit Duitsland. Deelnemers die nog geen wedstrijden gebokst hebben zijn helaas niet geaccepteerd door de organisatie, dit om het aantal partijen te beperken.

Voor de Bredase Ring komen drie boksers in de ring. Jeffrey van den Meerendonk bokst zaterdagavond de halve finale om dan, bij winst, op zondagavond de finale te boksen. Johan de Bie bokst de halve finale op zaterdagavond en eventueel de finale op zondagavond, terwijl Danae Lienos de zaterdag een walk over heeft en op zondagavond bokst hij dus meteen de finale. Alle drie de boksers staan op scherp en willen voor eigen publiek laten zien dat zij de titel verdienen.
De overige partijen worden afgewerkt op 18 en 19 januari in Eindhoven in het Sportcentrum Sportvision Mensfortweg 20 5627 BR Eindhoven. De wedstrijden hier beginnen om 14.00 uur.
De wedstrijden in Breda starten om 13.00 uur, de zaal is open om 12.00 uur. De wedstrijden worden gehouden in het lokaal van de Bredase Ring aan de Oranjeboomstraat 163 4812 EC in Breda.[l]