'Stilstaan bij Geloven' van de Bredase Raad van Kerken

BREDA - In het kader 'Stilstaan bij Geloven' van de Bredase Raad van Kerken, vinden de komende periode onderstaande activiteiten plaats.

Vrijdagochtend 24 januari. Startbijeenkomst gespreksgroep 'Leven na verlies'. Lucaskerk, Tweeschaar 125, Breda. Voor volwassenen die langer dan 5 maanden terug met de dood van een geliefde zijn geconfronteerd. Maximaal tien personen. Mogelijke thema’s o.a.: het afscheid en de uitvaart(dienst), reacties uit je omgeving, je eigen zin- en levensvragen, en uiteindelijk: wat geeft je de kracht om verder te gaan? Aanmelden vóóraf en info: ds. Joan van Kempen (06-29621072/ds.vanKempen@PKNBreda.nl).

Zaterdag 25 januari 10:00-13:30 uur (inloop vanaf 09:45 uur). In de Herberg (Jefta) met Marga Haas. Het Visserskot, Paul Windhausenweg 9, Breda. Op 25 januari is Marga Haas te gast. Marga Haas was gemeentepredikant en nu geestelijk verzorger in een hospice. Zij schreef o.a. het boek ‘God en ik zijn één. Veertig dagen met Meester Eckhart’. Aanmelden vóóraf: mail naar herbergontmoetingbreda@gmail.com.

Zondag 26 januari, 12:00-13:00 uur. Start 'Geloven-NU', gespreksgroep voor jongeren van 18-25 jaar. Het Kruispunt, Harmonielaan 24, Prinsenbeek. Nadenken over leven en geloven in deze tijd: een open zoektocht in een groep voor alle belangstellenden uit die leeftijdsgroep, binnen en buiten de kerk. In overleg eenmaal per 4 à 6 weken een bijeenkomst op zondag van 12:00-13:00 uur. Aanmelden vóóraf bij ds. Evelyn Quaak, email: pastor@hetkruispunt.org.

Woensdag 29 januari, 19:30 uur. Filmavond: “At Eternity’s gate”. Het Kruispunt, Harmonielaan 24, Prinsenbeek. We volgen Vincent van Gogh in een boeiende verfilming waarin zijn worsteling met zichzelf en zijn omgeving zichtbaar wordt. Zijn zoektocht naar aanvaarding en erkenning brengt hem naar het prachtige landschap in Arles. Zijn opvatting over kunst is kernachtig: "Ik schilder zonlicht.” Regisseur: Julian Schnabel. Toegang gratis. [l]