Terda junioren winnen tweede wedstrijd

BREDA - Terda A1 wist in s'-Gravendeel haar 2e zege te boeken tegen ADO A2. De andere Terda korfbalteams lieten allen op vreemde bodem de punten liggen.

Vandaag werd de strijd in de middenmoot gestreden tussen ADO A2 en TERDA A1. Een wedstrijd die startte in een hoog tempo van beide partijen. Al snel kwam Terda op voorsprong en dat hielden ze de gehele eerste helft vol. Ruststand 5-7. Ook in de tweede helft was ADO de mindere partij. Ondanks dat ze steeds op twee punten nader kwamen, wist Terda deze keer op keer te verruimen naar 4/5 doelpunten verschil. ADO werd fysieker, maar de scheidsrechter hield de wedstrijd strak, maar fair in het gareel. De laatste minuten speelde Terda de wedstrijd keurig uit en namen ze de winst mee terug naar Breda. Eindstand 12-14. Zo loopt Terda A1 nog steeds op koers om hun doelstelling, bovenin de middenmoot meedraaien, te behalen.

In Veldhoven was DSO een maatje te groot voor ons jonge A2 team. Na de 1-1 schoot SDO al snel met scherp en liep zij snel uit naar een comfortabele voorsprong. Hier en daar wist Terda af en toe een doelpuntje mee te pikken. Een leerzame pot waarin tot het eind toe hard werd gewerkt. Ondanks de 22-5 eindstand was coach Pascal tevreden. Ook de meegereisde ouders waren trots op de spelers.

Terda 2 ging met 17-10 onderuit in Papendrecht en Terda 1 met liefst 20-10 in Spijkenisse tegen Olympia 1. Na 5 duels in de 4e klasse staat Terda 1 nu op 5e plaats met 2 ploegen onder zich.

Programma zaterdag 25 januari in sporthal de 3 Linden in Prinsenbeek: 10.00 uur Terda B1 - Springfield B1, 11.00 uur Terda A2 - PSV A2, 13.30 uur Terda 1 - Voltreffers 1; 14.45 uur Terda 2 - Merwede 8

Vrijblijvend een balletje gooien bij een training? Dat kan op dinsdag of donderdagavond vanaf 19.00 uur in het (voormalige) Racketcentre op de Sportboulevard de Wisselaar. Kijk ook op www.kc-terda.com of mail naar info@kc-terda.com. [l]