Wandkeramiek van Conny Mahieu.
Wandkeramiek van Conny Mahieu. Conny Mahieu

Expositie Ja Natuurlijk! in StadsGalerij Breda

BREDA - Van 31 januari t/m 9 februari exposeren de Dongenaren Conny Mahieu en Klaas Hofman hun werk in De Stadsgalerij Breda, Oude vest 34. De Galerij is open van 31 januari t/m 9 februari, van 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag en dinsdag. Samen met Ria Renders uit Dorst vullen ze de grote en kleinere ruimtes met, keramiek, schilderwerk op doek en hout en glasobjecten. Spontaan Krachtig Organisch Aandachtig Intuïtief zijn woorden die hun werk en werkwijze omschrijven.

Conny werkt graag met natuurlijke materialen. Haar natuuriconen zijn een ode aan het leven. Ree staat symbool voor verbinding met een natuurlijk leven en komt dan ook veel voor in haar recente werk. Maar ook ouder werk is te zien, keramiek en schilderijen o.a. het werk dat gemaakt is naar aanleiding van een reis door Utah, VS. Dit jaar maakt ze een inspiratiereis naar Canada. Hiervoor loopt een crowdfunding, de helft van het streefbedrag van € 1250, is binnen! Er zijn 4 verschillende tegenprestaties mogelijk. Zie www.connymahieu.nl

Klaas Hofman schildert spontaan en energiek. In zijn schilderijen is veel beweging en helderheid te zien. Maar soms is er verstilling en rust.

Ria Renders is een ervaren keramiste. Ze maakt handvormen en werkt op de draaischijf. De laatste jaren maakt ze ook glazen objecten. De gegoten vormen van optisch glas zijn robuust. De driehoek gebruikt ze als magische vorm die eindeloos aaneengeschakeld kan worden.

Alle drie verblijven ze graag in de natuur en verwerken hun belevingen in het werk. Kom op een rustig moment kijken, of kom luisteren of meedoen aan een van de activiteiten.

Donderdag 6 februari: Ria geeft presentatie op draaischijf, en probeer zelf!

Zaterdag 8 februari: Conny uitleg Crowd Funding Canadareis 14.00u.

Zondag 9 februari: Conny Drumcirkel voor Creatie 15.30-16.30u. [l]