Kyara pakte de titel. FOTO TRAINSTER KARIN
Kyara pakte de titel. FOTO TRAINSTER KARIN trainster Karin

Kyara van Dooren Turn Regiokampioene Zuid West Nederland

BREDA - Zondag 25 januari vond de finale turnen van de regio zuidwest Nederland plaats in Breda. Vele categorieën streden hier om de titel. Zo ook de categorie Pupil2N1 waar Kyara van Dooren in uitkomt, voor Dynamo Roosendaal maar nog steeds wonend in Breda.

Op dit hoogste niveau van haar leeftijd turnen er in Nederland maar 44 turnsters, waarvan 2 binnen zuidwest Nederland. De concurrentie voor deze wedstrijd was dus niet groot, desalniettemin was Kyara gebrand om de titel regio-kampioen van ZWN te bemachtigen.

Bij het eerste toestel brug turnde Kyara erg voorzichtig en safe waardoor haar oefening niet helemaal tot haar recht kwam, dit om een val te voorkomen. Balk turnde zij netjes uit met maar één val. Deze verplichte oefening die hier gevraagd wordt, vraag nogal wat dus één val is prima voor nu. Op vloer en ook op het laatste toestel sprong wist zij een mooie oefening en sprongen neer te zetten. Met een wedstrijd voor twee was het winnen óf verliezen.

De winst ging dan naar Kyara en zij mag zich voor een jaar regiokampioene Zuid West Nederland noemen.

Tijdens deze regiofinale kon zij zich ook plaatsen voor de regionale toestelfinales van ZWN op 15 februari. Deze plaatsingen worden later bekend gemaakt. Nu gaat Kyara zich opmaken voor het landelijke circuit waar we u uiteraard van op de hoogte houden.[l]