Johan en Annelies bij de start van Alpe d'HuZes. FOTO ERNST-JAN BOERING
Johan en Annelies bij de start van Alpe d'HuZes. FOTO ERNST-JAN BOERING Ernst-Jan Boering

Tiende Tacoyo-XL voor Alpe d'HuZes-team Johannelies!

BREDA - Zondag 9 februari wordt er weer een Tacoyo-XL georganiseerd waarvan het opgehaalde bedrag geheel ten goede komt aan team Johannelies dat op donderdag 4 juni weer meerdere malen de berg op fietst om geld op te halen voor kankeronderzoek.

Team Johannelies bestaat uit Johan Koenders en Annelies Goedmakers. Zij nemen al sinds 2010 deel aan dit jaarlijks terugkerend evenement. "Wij hebben al zoveel familie, goede vrienden en kennissen verloren aan deze rotziekte, dat er voor ons geen twijfel bestaat of we weer gaan, we gáán gewoon!" Zij worden hierbij gesteund door vele trouwe sponsoren. Iedereen is welkom op zondagochtend 9 februari in de sportzaal van het Stedelijk Gymnasium aan de Nassausingel te Breda, de training is van 10-12 uur. Elke deelnemer betaalt een sponsorbedrag, wel graag van te voren opgeven via email: info@tacoyobreda.nl. Dit kan nog tot en met zaterdag 8 februari. Je kunt ook team johannelies rechtstreeks steunen op https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/johannelies

Opgeven is geen optie

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeenbrengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ beklimmen deelnemers de legendarische Alpe d’Huez tot maximaal zes keer. Alpe d’HuZes bevordert en ondersteunt (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, met als doel dat uiteindelijk niemand meer doodgaat aan kanker. Fietsers, lopers en wandelaars van Alpe d’HuZes hebben in de veertien jaar dat de actie nu bestaat, al een bedrag van ruim 174 miljoen euro opgehaald voor het Alpe d’HuZes/KWF Fonds. Daarmee zijn meer dan 200 wetenschappelijke onderzoeken gefinancierd. Onderzoeken naar kanker én naar de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.
Al het geld dat deelnemers ophalen gaat 100% naar het Alpe d’HuZes/KWF Fonds. Het geld uit dit fonds wordt door KWF besteed aan drie thema’s: ‘Nieuwe ontwikkelingen’ (het creëren van extra kansen voor baanbrekende onderzoeksideëen), ‘Ambitie’ (een geldprijs voor jonge ambitieuze kankeronderzoekers) en ‘Hermannetjes’ (onderzoek dat een zetje kan gebruiken zodat de patiënt sneller resultaat ervaart).
Kijk ook eens op www.opgevenisgeenoptie.nl[l]