Breda's Most Wanted: showcase in Bruine Pij

BREDA - Op zondag 9 februari spelen de deelnemers aan Breda’s Most Wanted 2019-2020 in de Bruine Pij tijdens de Breda’s Most Wanted showcase. Blue Vultures, Bottlecap Accident, Den Purls en Summersile zullen het podium in de Bruine Pij betreden. De eerste band zal starten om 15.00 uur en toegang is gratis.

Tijdens de showcase op zondag 9 februari in de Bruine Pij presenteren de deelnemers van Breda’s Most Wanted zich. Blue Vultures is aan het programma toegevoegd na het vroegtijdige vertrek van Piece of Eden. Blue Vultures heeft een gevarieerd repertoire met daarin kleine ballads, maar ook stevige indie rocknummers met invloeden van bands als Nothing but Thieves, Biffy Clyro en The Boxer Rebellion. Bottlecap Accident focust zich niet op een specifieke muziekstijl, maar biedt een gevarieerd aanbod van stijlen waaronder metal, pop en emo met een achterliggende moderne punkstijl. Den Purls veranderde deze maand nog van naam. Voorheen gingen de heren door het leven als After Rehearsal. De unieke zangstem van leadzanger Jelle wordt ondersteund door virtuoos gitaarspel, harmonische backing vocals en strakke ritmesectie. Summersile maakt alternatieve rock met een mix van 90’s in een nieuw millenium. Catchy vocal lines, creatieve bass riffs onderdrukt met rough gitaarpartijen.

Breda’s Most Wanted is het op maat gemaakte talentontwikkelingstraject voor ambitieuze bands uit Breda en omgeving. Door middel van workshops, coaching sessies met professionals uit het veld wordt gewerkt aan meerdere aspecten van musiceren en de muzikale ontwikkeling. Tijdens het traject van een jaar worden de bands gecoacht door Steef Siwabessy (muzikaal leider bij Waylon) en door zangcoach Lynsey Carli (docente aan de Herman Brood Academie en Rock City). Op 9 mei wordt het traject afgesloten met een eindshow in MEZZ. Breda’s Most Wanted is een samenwerking tussen MEZZ, Nieuwe Veste, Sound Dog en POB. [l]