Terda junioren houden de punten in Breda

BREDA - Zowel de A1 als de A2 junioren wisten hun thuiswedstrijden te winnen. De A2 won knap van Deetos A2 terwijl de A1 het Focus A1 team uit Etten-Leur overklaste.

In een sfeervolle sporthal de 3 Linden beet de B1 de spits af tegen het Dordtse Deetos. Dankzij een door Anouk benutte strafworp kwam de B1 snel op voorsprong. Dat zou de hele wedstrijd zo blijven, totdat bij 5-3 Deetos nog even aanzette en langszij kwam. Met 5-5 konden beide teams leven,

Terda A2 moest tegen KV Tilburg waar eerder met leifst 10-18 was van verloren waar het bij rust nog gelijk stond. Ook nu leek het verkeerd af te lopen toen na een 5-1 ruststand Tilburg in no time op 5-5 wist te komen. Hierna rechtte Terda de rug, sloot de verdediging en liep langzaam uit tot bij 10-8 de buit binnen was. Na rust viel Mara (B1) nog verdienstelijk in met onder meer een fraai doelpunt.

Dan de A1 tegen Focus A1, een strijd die al zeer vaak gestreden is. Terda nam al zeer snel het heft in eigen handen. Speelde snel, slim en het scoren verliep in een hoog tempo. Ruststand 11-2. In de tweede helft kwam het iets moeizamer op gang, maar nog steeds was het spel meer dan ruim voldoende. Het gas ging er na de eerste minuten weer vol op. De doelpunten bleven vallen mede dankzij Jelte die vandaag als een octopus de ballen wist te onderscheppen, waardoor de aanval maar door kon blijven gaan. Eindstand 18-5 waarmee Terda A1 naar de 3e plaats kruipt in de competitie.

Wisselend succes bij de senioren. Terda 1 moest tegen koploper Sperwers uit Rotterdam, eindstand 11-20. Terda 2 moest daarna tegen Focus 3. Ook hier vielen de goals gemakkelijk, met 17-10 werden de gasten teruggestuurd naar Etten-Leur. Na 7 wedstrijden gespeeld een mooie 4e plek in de competitie voor Terda 2.

Programma

15 februari de laatste ronde voor de Carnavalsbreak met uitwedstrijden voor alle teams, waarna op 7 maart de competitie hervat wordt met een volledig thuisprogramma.

Ook eens willen zien hoe leuk korfbal kan zijn, kom dan vrijblijvend een paar keer meetrainen in de sporthal van het Racketcentrum (Sportboulevard de Wisselaar), dinsdag en donderdag vanaf 19.00 uur. Kijk ook eens op www.kc-terda.com of mail naar info@kc-terda.com.[l]