Kwartet Vrolijk in actie. FOTO JANETTE VAN DER AA
Kwartet Vrolijk in actie. FOTO JANETTE VAN DER AA Janette van der Aa

Geslaagd Open Podium in 't Houwke

BREDA - Afgelopen zondagmiddag zat het 't Houwke weer vol. Een keur aan lokaal talent passeerde weer de revue. Oude bekenden, maar ook nieuwe gezichten. Het was weer een goed gevuld Open Podium.

Dim Jansen opende de middag met luisterliedjes, waarna Eric Biezeveld klassieke gitaarnummers bracht. Ook Ingrid Klasen was er voor afgereisd vanuit Vlaardingen. Dit keer begeleid door Maud van Dijk op gitaar. Leo Haas en zijn vriend en gitaarvirtuoos Rob brachten eigen nummers. Yvonne Lewin bracht een rustpuntje met een indrukwekkend verhaal in het kader van de herdenkingen aan Auschwitz. Ria Lokers zong de Nederlandse versie van The Rose en wist het publiek te boeien met een gedicht van Toon Hermans. Hierna was de beurt aan het kwartet Vrolijk, een muziekgezelschap rond Jaimy Vrolijk. Zij brachten liedjes van Herman van Veen en Marco Borsato. De verrassing van de middag was het optreden van Ingrid van Iersel. Vanuit de rolstoel zong zij twee liedjes waarop de mensen in de zaal enthousiast reageerden. Ook Gerry Joosen (dit keer niet als troubadour) wist het publiek te boeien met zijn aanstekelijke liedjes en de middag werd afgesloten door Winfried van den Berg die het vermakelijke lied Den Doddelaar ten gehore bracht. Het publiek kan terugkijken op een geweldige middag in 't Houwke.

Programma

Het volgende Open Podium is 5 april. Als u zelf eens wilt schitteren op ons Open Podium of wilt u op de hoogte gehouden worden door middel van onze nieuwsbrief, laat het ons weten via hethouwke@gmail.com [l]