Gert Vanlerberghe.
Gert Vanlerberghe. onbekend

Internationaal gezelschap dichters in Breda Gedichtendag 2020

BREDA - Gedichtendag Breda 2020 wordt, op 6 februari, georganiseerd door Stichting Volta (Kees van Meel) en Nieuwe Veste (Ralph Kruizinga) in Kunstcollectief Drift, Liniestraat 121, 4816 BG Breda. Aanvang is 19.30 uur op loopafstand van station Breda.

Het gezelschap dichters tijdens deze Gedichtendag Breda 2020 is van divers pluimage, zowel wat de poëzie betreft als de plaats van herkomst: Mira Feticu, geboren Roemeense met prachtige Nederlandstalige romans, Sven De Swerts en Gert Vanlerberghe , beide Vlaamse dichterskanonnen met veel optredens, Deborah Jacobs, Indo en Nederlandse muzikante met grote uitstraling en Kees van Meel, Nederlands en internationaal georiënteerde dichter.

De dichters

Mira Feticu is schrijfster van diverse Nederlandstalige romans, waaronder Tascha en Al mijn vaders. De roof uit de Kunsthal, in 2019 gevolgd door Al mijn vadersen Picasso’s keerzijde . Ze schrijft daarnaast poëzie die soms ongemakkelijk klinkt, met onderkoelde humor.

Sven De Swerts schrijft theatrale woorden over alledaagse zaken met de nodige zelfspot. Sven is rauw en intens in woorden en hart, gek, maar goed gek. Sven organiseert Spinypaat, een podium dat door Nederland en België reist.

Deborah Jacobs is muzikaal een wonderlijk iemand, want zij speelt niet alleen basgitaar en gitaar, maar ze zingt daarbij in allerlei talen. Van rock tot het poëtische lied, ze beheerst het allemaal.

Kees van Meel heeft een breed scala aan poëtische teksten geschreven die hij alle graag voordraagt, zoals zaken over de stad (Breda), maar ook over wielrennen, erotiek, liefde, leven en dood.

Gert Vanlerberghe is de auteur van de roman Nachtprater. Tijdens deze Gedichtendag Breda komen vooral veel nieuwe teksten aan bod, met hier en daar een knipoog naar het verleden door een gouwe ouwe van onder het stof te halen. Tijdens deze avond vindt ook de start plaats van OPPPB II voor beginnende dichters.[l]