Junior 4e divisie & Pupil 1 D1. FOTO MARIT KRAMER
Junior 4e divisie & Pupil 1 D1. FOTO MARIT KRAMER Marit Kramer

Wederom succesvolle kwalificatiewedstrijd BredaGym

BREDA - Afgelopen weekend werden in Dinteloord opnieuw kwalificatie wedstrijden gehouden waar een deel van de selectie van BredaGym aan mee deed. ’s Morgens vroeg mochten de dames van jeugd divisie 5 hun kwalificatie draaien. De vertegenwoordiging in dit niveau van BredaGym was groot, van de 22 deelneemsters, maar liefst 7 van BredaGym.

De dames wisten de bovenste helft van de uitslagen lijst goed te kleuren. Iara Barrau draaide erg stabiel en netjes en turnde zichzelf op het zilveren podium, met name door een prachtige vloer. Jet Castien eindigde 5e, met een prachtige balkscore op de voet gevolgd door Anne van Riel (6e), Rosa Nicolai (7e) en Lies van der Made (8e). Dineps Yavan had wat pech op brug met de ophurken, maar eindigde alsnog 11e. Marouscha de Kwaasteniet had hier en daar wat last van. Ondanks dat eindigde ze toch netjes 12e.

In wedstrijd 2 turnden de dames jeugd divisie 4 en de meisjes instap D1. Deze dames hadden hun eerste turn kwalificatie wedstrijd ooit, dus dit was spannend. Emma de Beer turnde netjes alleen ging helaas de koprol van de balk af. Ze eindigde knap 9e tussen de 19 deelneemsters. Bij Juliëtte Uffen lukte de koprol bijna, alleen een klein teentje nog aan de vloer, knap 5e werd ze! Bij teammaatje Noortje Bartelen was te zien dat zij al een jaar ervaring met wedstrijden had op het gebied van acro. Met een zilveren medaille mocht zij de wedstrijdvloer verlaten.
Bij de jeugd aan de overkant was het spannend. De dames waren gestart op vloer en haalden op de eerste 3 toestellen super mooie punten en toen moest die smalle balk nog! Voor Liza van de Werf was deze spanning net te groot, waardoor ze met de radslag helaas haar evenwicht verloor. Lieke van Dongen bleef er netjes op met alles en Noor Brinkman ook, al maakte ze het wel even spannend met haar afsprong combinatie. De dames eindigden netjes op rij. Noor op een 3e plaats, Lieke 4e en Liza 5e.

Ook in wedstrijd 3 was er een grote BredaGym vertegenwoordiging: 5 junioren 4e divisie en maar liefst 7 pupilllen 1 D1. Bij de pupillen vlogen de 14-en om hun oren. Ze draaiden keurige oefeningen en 5 dames wisten knap op die smalle balk te blijven! Roos van den Berg, alleen brug en balk vanwege een knieblessure, behaalde het hoogste punt op de balk! Die toestelfinale is mooi gelukt! Rosalie Heesters eindigde op een knappe 10e plek. Feline van der Zwaal, vorig seizoen nog D2, eindigde 8e. Isis Breedveld viel op haar allereerste toestel met haar boogje, maar wist op alle overige toestellen zo goed te draaien, dat ze als 4e net buiten het voltallige BredaGym podium eindigde. Romy Bos werd 3e, Sanne Bierkens 2e en Maja Knapen (net als Feline vorig seizoen nog D2) wist het gouden podium te behalen!
Bij de junioren waren wat knappe overwinningen. Mirthe Helmer (4e) draaide weer een acro element in haar balk oefening en ook Nina van der Burgt (6e) liet haar nieuwe element op balk zien. Mieke de Wit had een wat mindere dag, maar werd toch nog 15e. Florence Meijs draaide met name een erg nette vloeroefening en eindigde 11e. Aranka Meershoek wist een stabiele wedstrijd weg te zetten en het bronzen podium te bereiken.[l]