BREDA - De werkgroep West-Brabant van het Humanistisch Verbond gaat in Breda van start met een serie Socratische gesprekken.

Wat zijn dat? In een socratisch gesprek zoeken de deelnemers een gemeenschappelijk antwoord op een voor hen betekenisvolle vraag. Die vraag staat gedurende het hele gesprek centraal.

Betere gesprekken
De socratische gespreksmethode leidt tot betere gesprekken, doordat deelnemers hun oordelen uitstellen en goed naar elkaar luisteren. Het zet mensen aan tot zelf denken in plaats van op de mening van anderen af te gaan. Hoe actueel is het, in deze tijd van loslaten en open staan voor verandering?

De gesprekken zijn bedoeld voor iedereen die houdt van een goed gesprek en aan den lijve wil ondervinden, waar een rationeel onderzoek toe kan leiden. Voorkennis is niet nodig.

Gespreksleider Joss van Bakkum legt het socratisch gesprek kort en bondig uit in vijf stappen, die deelnemers aan de cursus vervolgens direct met elkaar zullen oefenen. Wanneer: donderdagmiddag 5 maart t/m 9 april van 14.00 uur - 16.00 uur. Deelnemers nemen alle 6 de bijeenkomsten deel in Ontmoetingscentrum De Vlieren, Huis van de Heuvel, Mgr. Nolensplein 1, Breda. Voor vragen en aanmelden: jossvanbakkum@gmail.com Aanmelden uiterlijk vóór 4 maart. [l]