Jong en oud van De Fiepers tijdens een optreden FOTO: SABINE KRAGTEN
Jong en oud van De Fiepers tijdens een optreden FOTO: SABINE KRAGTEN Sabine Kragten

Muziekkapel De Fiepers start met kapellenavond

BREDA - De Fiepers, met 64 jaar de op één na oudste kapel van Breda, opent op vrijdag 21 februari het carnaval in Sportcafé De Ganzerik met een avond vol blaasmuziek. Het carnavalsfeest in de Haagse Beemden begint om 20.30 uur.

Naast De Fiepers zijn er optredens van de Bredase band 'Okalnix' en van 'Dreddezewir' uit Etten-Leur. Ook Prins Cornillûs van Giegeldonk is met zijn complete Gevolg én hofkapel De Bimde Blaozers van de partij. Tussen de optredens door zorgen het drietal van 'De Manneuh' voor de carnavaleske en humorvolle opvulling van het feest.

Nieuw alternatief
Voor De Fiepers betekent de avond een nieuw alternatief voor het jarenlange 'Rondje Kielegat' dat dit jaar niet door gaat. Het is het eerste optreden in een druk carnavalsprogramma. De kapel, die vooral uit leden van muziekvereniging Fidelis bestaat, loopt zaterdag mee in de optocht van Giegeldonk en treedt 's avonds op in 'T Kraaienest, ook al zo'n carnavalsfeest met louter kapellen.

Live optreden
Zondag is er een live optreden op Baronie TV en maandag zijn de muzikanten als Giegeldonks hofkapel te vinden in de Kielegatse Optocht.

Dinsdag, tot slot, zijn ze te zien en horen op het Gulden Bal in het Chassé. Vermeldenswaardig is nog dat muzikaal leider en trompetist Cees de Hoon van de Fiepers uitverkozen is als Prins Cornillûs van Giegeldonk. Terug naar de vrijdagavond: de toegang in De Ganzerik is gratis. Het begint om half 9. [l]