Eerste overwinning voor Va-Tout 3.
Eerste overwinning voor Va-Tout 3. Va-Tout

Va-Tout presteert goed in Nationale Petanque Competitie

BREDA - Jeu de boulesvereniging Va-Tout, gehuisvest aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda, neemt met vier equipes deel aan de Nationale Petanque Competitie voor verenigingsteams. Zaterdag 15 februari was alweer de 11e speeldag. Er werd zowel thuis in de binnenaccommodatie van Va-Tout gespeeld, als uit in Bergen op Zoom.

Va-Tout 1 (2e divisie) speelde uit in Bergen op Zoom tegen Petangeske 2, dat in degradatiegevaar verkeert. Va-Tout 1 heeft twee wedstrijdpunten meer en zou bij winst of een gelijkspel deze marge kunnen vergroten. De eerste doubletronde werd met 0-3 gewonnen, gevolgd door een gelijkspel in de tripletronde. Tussenstand 1-4 in het voordeel van Va-Tout. Die mooie voorsprong mocht Va-Tout niet meer weggeven! Met nog twee winstpartijen in de tweede doubletronde werd de einduitslag 2-6 voor Va-Tout 1, dat hiermee verder weg loopt van de gevarenzone.

Va-Tout 2 (3e divisie) ontving thuis jbc Dongen 1. Dongen 1 en Va-Tout 2, staan respectievelijk op plaats 3 en 4 in het klassement, ieder met 10 wedstrijdpunten. De eerste ontmoeting in november jl. werd met 5-3 gewonnen door jbc Dongen. Er was voor deze speeldag dan ook een sterk team opgesteld. De eerste doubletronde werd met 3-0 (13-1, 13-9 en 13-10) gewonnen door Va-Tout. Met 13-4 en 13-3 werd ook de volle winst in de tripletronde binnen gehaald, zodat met een voorsprong van 5-0 aan de laatste ronde werd begonnen. Gelukkig verslapte de concentratie niet, hoewel één van de doubletpartijen met wat geluk werd gewonnen. Einduitslag 8-0, waardoor Va-Tout 2 naar plaats 3 klimt en nu boven jbc Dongen staat. Met nog 3 wedstrijden te gaan, is Va-Tout 2 al zeker van handhaving in de 3e divisie.

Va-Tout 3 (5e divisie) speelde eveneens thuis en wel tegen Boules de Boeuf 3 uit Oss. De ontmoeting in november in Oss werd verloren met 6-2. Geen gemakkelijke opgave voor Va-Tout 3 dus, tegen de nummer 2 uit het klassement. Maar Va-Tout 3 steeg deze speeldag boven zichzelf uit. De eerste doubletronde werd gewonnen met 2-1 (13-7, 3-13 en 13-4). En ook in de tripletronde liepen de partijen als een trein (13-6 en 13-6). Tussenstand 4-1. De Va-Tout-ers roken de overwinning en gingen er ook in de laatste ronde weer vol tegenaan. Met 13-2, 6-13 en 13-12 werd de eindstand 6-2. De eerste overwinning in dit NPC-seizoen was binnen!

Va-Tout 4 genoot van een vrije dag.

Valentijns toernooi

Het Valentijns toernooi voor doubletten werd gewonnen door Linda Schuurbiers en Tom van der Voort van Petangeske (5 +37). Op de 2e plaats eindigden Anne Hoppenbrouwers en Hugo Hoppenbrouwers van Va-Tout. Op de 3e plaats zien we Hannie Dolmans en Rob Kalisvaart (Va-Tout) met 4 gewonnen partijen en 20 saldopunten.

Open mêlée

Op dinsdag 25 februari organiseert Va-Tout weer een open dinsdagmiddagmêlée. Iedereen is welkom en kan zich inschrijven vanaf 13:00 uur aan de wedstrijdtafel. De wedstrijden beginnen om 13:30 uur. Er worden 3 partijen gespeeld. Website: www.va-tout.nl. [l]