Terda 2 pakt de winst in Nuenen, Terda 1 verliest

BREDA - Winst voor Terda 2 en de A1 dit weekend. De uitwedstrijden van de andere teams gingen helaas verloren.

Terda 1 had een lastige wedstrijd in Sleeuwijk waar het lokale SKV als koploper van de poule wachtte. Thuis was al kansloos verloren, maar nu leek het krachtsverschil al een stuk minder. Wat in de vorige wedstrijden wel goed ging bij Terda, met name het scorend vermogen, dat ging helaas nu totaal niet goed. De uitslag van 20-11 was wat geflatteerd maar in goede doen had Terda kans gemaakt.

Terda 2

Terda 2 had een uit wedstrijd tegen NKV 4 in Nuenen. Terda had het lastig en keek al gauw tegen een 2-0 achterstand aan. Naar mate de wedstrijd vorderde ging het spel steeds beter en werd er met een 4-3 stand gerust. Na de rust kwam Terda goed uit de startblokken en kwam voor het eerst op voorsprong. Terda wist de voorsprong zelfs met 2 punten te vergroten. NKV gaf niet op en kwam dichterbij tot 1 punt verschil. Terda wist goed te verdedigen en slim te spelen in de aanval waardoor de overwinning naar Terda ging. De eindstand was 7-8 voor Terda 2.

Junioren

Precies een week had Terda om zich voor te bereiden op deze wedstrijd. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg werd met 15-21 verloren. Het spel moest dus (tijdelijk) worden aangepast om te kunnen winnen van deze sterke Dordtse ploeg. Er werd deze week getraind op achterverdedigen.

Saai, maar het werkte. Helaas vertraagde we hiermee ook onze eigen aanval in de eerste helft. Na een peptalk in de rust wist Terda wat er moest gebeuren, namelijk scoren. Gelukkig lukte dat ook en wist Terda te winnen met 10-12. De 12e viel vlak voor tijd in de korf met een mooi schor van afstand.

Trots en blij konden we met de volle 2 punten maar Breda terugkeren! Zo blijft het in de top van deze competitie spannend. De A2 moesten naar Almkerk waar de plaatselijke ACKC A3 op hun wachtte.

Enkele vaste krachten ontbraken maar hun invallers weerden zich goed. Na een knappe 8-5 achterstand bij rust liep de tegenstander na rust makkelijk weg want de schoten vielen er bij ACKC toen wel lekker in.

Na 2 zeges op rij nu due een 19-6 nederlaag. De B1 junioren hadden eerder op de dag al met 8-5 verloren bij Oranje Wit in Dordrecht.