BMSCB tijdens het Jazzfestival Breda. FOTO D. VAN EIJL
BMSCB tijdens het Jazzfestival Breda. FOTO D. VAN EIJL D.van Eijl

Jubileum Concert Blue Marble Silver Cornet Band

BREDA - De Blue Marble Silver Cornet Band is in 1984 opgericht door een aantal Bredase jazzmuzikanten en heeft sinds 1985 elk jaar een bijdrage geleverd aan de goede sfeer van het Bredase Jazzfestival. Blue Marble is een looporkest in de traditie van de Marching Bands uit New Orleans.

In aankleding en muziek wordt geprobeerd de presentatie van de originele Marching Bands zo dicht mogelijk te benaderen. De muzikanten worden dan ook tijdens optredens vaak begeleid door een Grand Marshal en twee Sidewalksters, die wezenlijk bijdragen aan de sfeer van de muziek. De Blue Marble is een typisch Bredaas orkest dat de traditie voortgezet heeft van het uit het verleden bekende Bredase looporkest Intercity Brass Band. De Blue Marble Silver Cornet Band vierde in 2019 op heel bescheiden wijze haar 35 jarig bestaan. Meer aandacht dan tijdens de openingsceremonie van het Bredase Jazzfestival is er toen niet aan gegeven.

Jubileumconcert

Zaterdag 28 maart staat de deur van Boerke Verschuren open voor alle belangstellenden van 20.00-23.30 uur. De Blue Marble Silver Cornet Band zal die avond onvervalste New Orleans brassbandmuziek ten gehore brengen. Het optreden wordt afgewisseld door High Five Seven. Toegang gratis. [l]