Lezing bij Paulus 'Weest op uw hoede'

ULVENHOUT - Hoe de Tweede Wereldoorlog werd voorbereid. Donderdag 12 maart houdt Pim Monnee uit Prinsenbeek voor de leden van Heemkundekring Paulus van Daesdonck een lezing over de mobilisatietijd. De tijd van 1 september 1939 tot 10 mei 1940. Een vergeten periode in onze vaderlandse geschiedenis.

Na de eerste wereldoorlog , die eindigde in 1918, kwam er een onrustige tijd, waarin de tweede wereldoorlog bewust en onbewust werd voorbereid. Hitler werd in Duitsland gekozen tot Rijkskanselier. Duitsland wilde zich wreken op de nederlaag in 1918. Op 1 september 1939 viel Duitsland Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Dienstplichtige Nederlandse mannen moesten opkomen in het leger. Het begin van de mobilisatietijd. Op 10 mei viel Nazi-Duitsland ons land binnen. Het was het einde van de mobilisatietijd. Prinsenbekenaar Pim Monnee heeft een studie gemaakt over deze periode en er een interessant klein museum over samengesteld: “Weest op uw Hoede”

Donderdag 12 maart komt hij er over vertellen, over de mobilisatie en over zijn museum, zijn passie. Een lezing in de Pekhoeve te Ulvenhout. Aanvang 20.00 uur. Na de pauze vertoont hij de film “Houd braaf stand”, waarin professionals en veteranen uit de mobilisatietijd het verhaal verder vertellen. De avond is gratis voor de leden van heemkundekring Paulus van Daesdonck . Ook niet leden zijn welkom.[l]