V.l.n.r. Karlijn v.d. Ree, Juul Karsten en Femke Vissers. FOTO LISA MINKELS
V.l.n.r. Karlijn v.d. Ree, Juul Karsten en Femke Vissers. FOTO LISA MINKELS Lisa Minkels

Medailles voor BredaGym bij kwalificatiewedstrijd

BREDA - Op zaterdag 7 maart werd in Waalwijk de 2e kwalificatie wedstrijd gehouden voor de dames in de regionale en districts niveaus. Even was het nog spannend of de wedstrijd door zou gaan vanwege de corona perikelen, maar gelukkig konden ze toch lekker turnen.

In de eerste ronde moesten de jeugd 5e divisie turnsters aantreden. Hier wisten de dames weer een podium goed te vullen! Anne van Riel zat in een hele goede flow en turnde een super lekkere wedstrijd. Ze wist hiermee het goud te behalen op de voet gevolgd door Iara Barrau die ook een stabiele wedstrijd draaide en het zilver omgehangen kreeg. Lies van der Made was voor het eerst sinds lange tijd weer vriendjes met de balk wat resulteerde in een knappe bronzen plak. Dineps Yavan turnde ook een goede wedstrijd. Geen grote fouten en lekker stabiel en eindigde op een 6e plek. Jet Castien werd 7e met met name een hele mooie balk en vloer waar ze samen met Dineps hoge scores wist te behalen 10.9, 1e op balk en 11.1, 2e op vloer. Rosa Nicolai draaide een stabiele nette wedstrijd en werd 9e. Marouscha heeft zonder al te veel blokkades de wedstrijd kunnen draaien. Jammer dat alleen de radslag niet bleef staan op balk. Zij werd 11e. De dames zaten in een groep van 21 turnsters. In wedstrijd 2 bij de pupillen 1 D1 wist Maja Knapen een zilveren medaille te bemachtigen door met name op vloer een mooie oefening neer te zetten. Roos van den Berg kon eindelijk weer een volledige wedstrijd meedoen en was daardoor ook niet zo heel erg zenuwachtig. Gewoon blij dat het weer kon, maar daardoor ook nergens stress en lekker stabiel. Dit werd beloond met een 6e plek. Ook Rosalie Heesters draaide een foutloze wedstrijd! Zelfs een balk oefening zonder vallen! Goed aan gewerkt! Zij werd 7e. Romy Bos liet ook een wedstrijd zien zonder grote fouten en eindigde 8e. Helaas was Feline van der Zwaal geen vriendjes met balk vandaag. Twee vallen hebben haar helaas best wat puntjes gekost. Ze werd 10e in een veld van 17 meiden.

Bij de pupillen D2 in wedstrijd 3 wist Manouk Wijers met een erg hoog punt op balk (13.95) een gouden medaille te behalen, ondanks dat ze wat was vergeten op vloer. Cato van der Ven eindigde op een 6e plek met helaas een val van balk. Er deden 20 pupillen 2 mee. Op zondag 8 maart was het de beurt aan een deel van de D3 en 6e divisie turnsters. Bij pupil 2 D3 werd Carice de Graaf 7e, Serafina Agostien 9e, Fay de Bruijn 10e, Demi de Koning 13e, Bente Ernstsen 17e en Ridwana Sullaiman 21e. Anne Verschuren pakte bij de jeugd 1 D3 net buiten het podium. Rosa van Dongen werd 7e, Evy de Jong 12e en Isaura Marcus 13e. Goud was er voor Kikkie van der Burgt bij de jeugd 6e divisie. Niveau maatjes Nina Slootheer, Shirene Masrour en Solyse Groenendaal werden respectievelijk 6e, 7e en 13e. Bij junior divisie 6 behaalde Loïs Drent het brons. Renske Otten werd 6e, Anouk Bakker 9e en Noor Buurman 10e. Senioren 6e divisie Juul Kersten en Femke Vissers behaalden zilver en brons. Karlijn van de Ree werd 5e.[l]