BREDA - Het coronavirus heeft Breda bereikt. Waar de stad dinsdag 3 maart pas één besmette patiënt in het Amphia ziekenhuis had liggen, was Breda afgelopen weekend ineens in de Nederlandse gemeente met het meeste besmettingen.

DE REDACTIE

De gevolgen van het coronavirus beginnen steeds groter te worden voor Breda. Vrijdag riep het RIVM Brabanders met ziekteverschijnselen al op om thuis te blijven, en maandagavond kwam daarbij dat waar mogelijk alle Brabanders een week lang thuis moeten werken. Het levert onder andere problemen op op scholen. Daar de maatregelen waren de schoolklassen maandag een stuk leger dan normaal en vielen veel lessen uit. Want ook docenten die verkouden zijn mogen tijdelijk niet meer voor de klas staan. En het lukt de scholen niet om voor al die ziekmeldingen vervanging te regelen.

Brabant

De besmettingen in Brabant zijn namelijk niet te herleiden naar bezoekjes aan het buitenland of besmettingen binnen gezinnen. Om meer inzicht te krijgen in waar de Brabantse besmettingen vandaan komen, houdt het RIVM een steekproef.

Op het moment dat deze krant dinsdagochtend naar de drukker ging, waren er in Nederland 321 besmettingen bekend. In Breda zijn dat er 19 Onder de besmette inwoners zijn onder andere een docent van BUas en tien medewerkers van het Amphia Ziekenhuis. De symptomen van het virus zijn hoesten, verkoudheid en koorts. Het RIVM wijst Nederlanders er echter op dat de kans vele malen groeter groter is dat je griep hebt, dan dat je het coronavirus hebt. Wie meer wil weten over het virus, kan terecht op www.rivm.nl [l] Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt