Bekerdroom NAC spat pijnlijk uiteen in de Rotterdamse Kuip

BREDA - Het avontuur in het bekertoernooi zit erop voor NAC. Na een pijnlijke 7-1 nederlaag in de Kuip tegen Feyenoord, moest NAC thuis proberen de goede lijn in de Keuken Kampioen Divisie door te zetten. Dat deed de ploeg voortreffelijk met een 4-1 overwinning.

DOOR DE REDACTIE

Het was een afslachting die NAC snel zal willen vergeten: de 7-1 nederlaag in de halve finale van het bekertoernooi. Na 31 minuten spelen stond de ploeg uit Rotterdam al met 4-0 voor, door onder andere een strafschop en een pijnlijke keepersfout. En vlak voor rust schoot Feyenoord ook de 5-0 nog binnen. Het doelpunt van Van Hecke mocht na rust niet meer baten. NAC verloor met 7-1. Toch liet Peter Hyballa na afloop weten zijn spelers gefeliciteerd te hebben met de mooie resultaten in het bekertoernooi. Want het bereiken van de halve finale en het wegspelen van AZ en PSV blijft voor NAC een mooi resultaat.

Roda JC

Het belangrijkste voor de ploeg was om de goede lijn in de keuken kampioendivisie door te zetten. En dat lukte op een mooie manier. Zondag werd in eigen huis Roda JC met 4-1 aan de kant gezet. Van Hecke zorgde met een benutte strafschop voor de 1-0. Later werd er gescoord door Stokkers, Van Anholt en door El Allouchi. NAC staat nu op de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie.[l]